Krampen in de benen

Het forum waarin het voornamelijk gaat over fibromyalgie.

Moderator: Martijn

krampen in de benen

Berichtdoor snuffie75 » vr jun 27, 2008 7:18 pm

hallo ik ben snuffie , en ik heb fm.
ik heb s''nachts ontzetend veel last van krampen in mijn benen zoerg dat gewoon nachten wakker ligt van de pijn.
kan iemand mij vertellen of dat ook bij fm hoort ?
ik heb er al steunkousen voor gekregen maar die helpen niet.
groetjes snuffie.
snuffie75
Lid
 
Berichten: 14
Reumavorm: fybrimilogie

Re: krampen in de benen

Berichtdoor A.G. STEEMERS » vr jun 27, 2008 9:39 pm

Hallo Snuffie

Ik heb zover ik weet geen fm maar heb wel last van kramp in mijn kuiten snachts. Bij mij komt het door geiriteerde zenuwen. Sommige mensen hebben baat bij iets met magnesium of zo maar je moet eigenlijk eerst de oorzaak weten. Ik neem tegenwoordig 2 paracetamol met codeine in en dan slaap ik goed.
Vraag het eens aan je huisarts. groetjes Anja.
A.G. STEEMERS
Lid
 
Berichten: 164
Woonplaats: Ter Apel

Re: krampen in de benen

Berichtdoor Noekie » vr jun 27, 2008 10:01 pm

Kramp in de benen kan ook wijzen op een kaliumtekort. Een vriendin van mij heeft ook fibro en zij heeft ook vaak krampen. Zelf heb ik AP en ook ik heb er vaak last van. Ik denk dat het in het algemeen vaker bij reuma voor komt. Ik zou met je reumatoloog overleggen, lijkt mij dat er wel iets tegen te doen is, of iig dat het minder is. misschien ben je ook wel gebaat bij de zogenaamde fibrogroepen. Ik weet dat bijv. de Maartenskliniek in Nijmegen cursussen over fibro geeft. Lijkt mij dat dat ook wel landelijk gebeurt. Iig veel succes ermee! Ik heb nog even gegoogled en dit was de eerste site die ik tegenkwam:
http://www.fibromyalgie.nl/ Misschien kun je daar eens kijken? Verder heb ik nog niet gekeken maar met google gaat er een wereld voor je open :lol:
Noekie
Lid
 
Berichten: 361
Woonplaats: Oss
Reumavorm: artritis psoriatica

Re: krampen in de benen

Berichtdoor Frieda » vr jun 27, 2008 10:40 pm

Hoi Snuffie,

Zoals hierboven ook al werd gezegd, kunnen krampen in de benen ook veroorzaakt worden door een magnesiumtekort. Dit had ik wel eens gehoord en toen mijn vader dus vertelde, dat hij 's nachts vaak wakker werd van kramp in zijn benen heb ik hem aangeraden om eens een magnesium-preparaat te proberen. Bij de drogist heb je ook wel preparaten met Calcium, Magnesium en Zink, die dus tegelijkertijd ook nog goed zijn voor je botten. Dit zijn gewoon mineralen, dus baat het niet het schaadt ook niet. Mijn vader heeft verder niet laten testen of hij een tekort had, maar is gewoon zelf zo'n preparaat gaan gebruiken. Hij heeft er ontzettend veel baat bij gehad, want hij heeft nu totaal geen last meer van kramp. Dus je kunt dat altijd eens proberen en zoals ook gezegd; 'overleg anders eens met je huisarts of reumatoloog en laat eventueel eens testen of je een tekort hebt aan bepaalde mineralen'.
Tot zover mijn tip. Succes ermee!

:wink: Frieda
Avatar gebruiker
Frieda
Lid
 
Berichten: 326
Woonplaats: Buinen (Dr)
Reumavorm: RA

Re: krampen in de benen

Berichtdoor silence » za jun 28, 2008 8:27 pm

Hallo allemaal, ik ben hier nieuw en wil graag reageren op kramp in de benen.
Doordat mijn huisarts zegt, dat ik fm heb, ben ik eens gaan zoeken naar die aandoening, en kwam, uiteindelijk hier op dit forum terecht, en las over kramp en fm, of dat bij elkaar hoort. Tsja, ik weet het natuurlijk niet, maar ook ik heb al jaren last van krampen. Niet elke dag maar wel regelmatig. Niet alleen in mijn benen, maar ook in de rug, vingers, voeten, overal waar maar spieren zitten. Je word er soms wanhopig van. ook ik ben door de molen geweest, bij allerlei specialisten, om uit te zoeken, waar de pijnen en krampen vandaan komen. Men had het over slijtage, artrose, maar men kon niets vinden, alleen irritatie, bij de aanhechting van de pezen aan het bot. ik weet niet of dat bij fibro hoort? tsja, als ik het zo lees op fibromialgie.nl , heeft het niets met reuma te maken. maar met schimmels en oude virussen en stress. Als ik het lijstje, met kenmerken van die aandoening lees, kom ik tot de conclussie, dat mijn huisarts gelijk heeft.( dan heb ik het al 15 jaar) en fm heb. ik heb alleen geen last van schimmels en herpes virussen. alleen wel snel blauwe plekken. En dan dat depressiviteit er ook mee te maken kan hebben, maar wat is er dan het eerst. word je depri van de pijn, of krijg je pijn door de spanningen, want als je nogal vaak gestresst bent, span je ongemerkt ook je spieren teveel.
Dat vraag ik me dus af, de kip of het ei! Wel weet ik, dat door veel stress,(ik ben nogal sensitief) de krampen verergeren, en soms totaal de kluts kwijt raak, en mijn rug, nek tussen de schouders en heupen meer pijn gaan doen, mijn bed van steen lijkt, mijn hart op hol slaat, niet kan ontspannen, lichamelijk en geestelijk, niet goed slaap, en het gevoel hebt dat er een dikke eikenboom bovenop je ligt, als je overeind probeert te komen. Mijn psycholoog zegt,(waar ik sinds het plotselinge overlijden van mijn man, onder behandeling ben) dat het ligt aan mijn overgevoelige aard.( waardoor ik vaak in conflict kwam, met mezelf, en de wereld om me heen, die ik niet begreep, en andersom) Maar daar geloof ik niet zo in, omdat ik de klachten al lang heb. Alhoewel het sinds die tijd wel verergert is.
Ook ik gebruik soms magnesium tabletten, en heb het idee dat het wel wat helpt tegen de krampen.
Maar...fibromyalgie en kramp, tsja, zou het bij elkaar horen? Wat betekent fibromyalgie nu eigenlijk precies? letterlijk vertaaldt; ''pijn in de spieren'' ? Hmm, dáár schiet je wat mee op... :? ach, je geeft het een naam, maar wat heb je er aan.
Ook ik werd nooit serieus genomen, en moest het in mijn ééntje uitzoeken. Dat doe ik nu nog, en meestal zwijg ik erover...en verdraag in stilte... de pijn, mijn astma en de emotionele eenzaamheid, met een gevoel van gelatenheid. Zou het misschien allemaal met elkaar te maken hebben? Ook een oudere zus van mij, heeft al jaren fm.. en een jongere broer.. die heeft ook klachten die er veel op lijken, zou het erfelijk zijn?
iedereen sterkte toegewenst.

En Snuffie, ik hield mijn verkrampte benen s'nachts soms onder de douche, als ik er kon komen tenminste, dat wilde soms ook wel eens helpen. Ik weet wat je doormaakt, bij kramp. 't is vreselijk pijnlijk, en je benen doen uren later nog pijn, alsof ze in een bankschroef hebben gezeten, probeer maar een goed magnesium preperaat, want mijn ervaring is, dat een dokter er niets aan kan doen. veel succes! groetjes silence
silence
Nieuw lid
 
Berichten: 1
Reumavorm: fibromyalgie

Re: krampen in de benen

Berichtdoor snuffie75 » di jul 01, 2008 12:49 pm

hallo silence , leuk dat je ook lid bent geworden van de reuma forum.
ten allereerste wil ik bedanken voor je verhaal ik ken me eigen er veel in terug.
ik ben inmiddels met ijzer tabletten begonnen en heb mijn doornloeding laten testen maar die was gelukkig goed .
nu dus even afwachten hoe het die yzertabletten gaan.
maar de reumatoloog zei dat het ook aan mijn urinezuur kan liggen want dat is niet goed en mijn bezinking is ook altijd hoog.
nou ik wacht wel weer even af hoe de tabletten werken.
groetjes van snuffie. :ewink:
snuffie75
Lid
 
Berichten: 14
Reumavorm: fybrimilogie

Re: krampen in de benen

Berichtdoor snuffie75 » di jul 01, 2008 12:52 pm

hoi anja,
bedankt voor de tip met een paracetemol kom je iets beter de nacht door.
maar ik ga dit wel verder uitzoeken.
groetjes snuffie.
snuffie75
Lid
 
Berichten: 14
Reumavorm: fybrimilogie

Re: krampen in de benen

Berichtdoor snuffie75 » di jul 01, 2008 12:55 pm

hallo noekie, bedankt voor de site ik heb er zeker wat aan er staat veel informatie op die wij kunnen gebruiken.
ik blijf natuurlijk ook verder zoeken maar asl je nog meer tips heeft dan hoor ik het graag van je.
groetjes snuffie.
snuffie75
Lid
 
Berichten: 14
Reumavorm: fybrimilogie

Re: krampen in de benen

Berichtdoor snuffie75 » di jul 01, 2008 12:58 pm

hoi frieda .
bedankt voor je reactie ,ik ben nu inmiddels met zink tabletten begonnnen en kijk wel of dat beter gaat.
mijn bezinking is ook altijd aan de hoge kant,en ik heblast van tekort aan urine zuur.
mog je nog tips hebben dan hoor ik het graag.
groetjes snuffie :ebiggrin:
snuffie75
Lid
 
Berichten: 14
Reumavorm: fybrimilogie


Keer terug naar Fibromyalgie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Advertentie