Revalidatie

Het forum waarin het voornamelijk gaat over fibromyalgie.

Moderator: Martijn

Revalidatie

Berichtdoor Justine » di sep 02, 2014 2:36 pm

Hallo, is er ook iemand die ervaring heeft met fibromyalgie en revalidatie ?
Ik ben na 20 jaar pijn vandaag doorverwezen naar het revalidatie centrum. Kan weinig vinden over revalidatie en fibromyalgie via Google. Wou vast gaan kijken wat ze dan doen enz :)
Justine
Lid
 
Berichten: 21
Reumavorm: FM

Re: Revalidatie

Berichtdoor zeeuws meisje » di sep 02, 2014 4:47 pm

Ik heb Ra en heb een aantal jaar geleden een revalidatietraject gevolgd. Bij mij ging het vooral om belasting vs belastbaarheid. Gesprekken met een psycholoog, en verder sessies met een ergoloog, fysiotherapeut en warm water sessies. Als ik eerlijk ben heeft het me meer van de regen in de drup gebracht, maar aan sommige onderdelen had ik wel wat. Succes!
zeeuws meisje
Lid
 
Berichten: 437
Reumavorm: RA/SLE

Re: Revalidatie

Berichtdoor Justine » wo sep 03, 2014 8:28 am

Oh een psycholoog ? Jeetje wat veel allemaal. En hoe vaak moest je er dan naar toe enz? En waarom van de regen in de drup dan?
Justine
Lid
 
Berichten: 21
Reumavorm: FM

Re: Revalidatie

Berichtdoor zeeuws meisje » wo sep 03, 2014 10:47 pm

Ik ging 2 dagdelen per week. De psych hoort erbij, daar "moet" iedereen heen. Dat is overigens wel het stukje waar ik echt wel wat aan gehad heb. Verder ook wel iets mbt het afstellen van dingen thuis. Mijn strijkplank bleek bijvoorbeeld te hoog te staan, dat soort dingen.
Tja van de regen in de drup.... ik kreeg bijvoorbeeld het advies om maar niet te gaan sporten, want de reuma zou te actief zijn. Dat was toen ook wel, maar doordat ik niets meer deed, werd ik zwaarder en zwaarder. Inmiddels ben ik dus al 2 jaar 3x per week onder behandeling van een sportfysiotherapeut en dat gaat gewoon wel heel goed. Verder eisten ze bijna dat ik zou gaan stoppen met werken. Dat heb ik uiteindelijk ook wel gedaan, maar niet op de manier zoals zij dat wilden, maar via een afkeuring bij het UWV zodat ik in ieder geval nog mijn uitkering (en dus een redelijk inkomen) heb. Ik kan het niet zo goed op papier krijgen wat ik precies bedoel, maar ik hoopte daar een manier te vinden om alle dingen die ik wil doen, ook te kunnen blijven doen. En daar werd niet naar geluisterd. Er werd dan steeds gezegd dat ik teveel wilde, maar nu (5 jaar verder) doe ik dus inderdaad al die dingen die ik wil doen. En het gaat beter dan ooit met me.

Desalniettemin zou ik wel weer zo'n traject ingaan hoor. Maar dan toch bij veel dingen denken.... tja dat kan je dan wel vinden, maar of ik dat ook zo ga doen?
zeeuws meisje
Lid
 
Berichten: 437
Reumavorm: RA/SLE

Re: Revalidatie

Berichtdoor Justine » do sep 04, 2014 11:14 am

Ik denk dat ik je wel begrijp. Je wilde meer dan dat zij vonden dat je kon. Ze waren "te lief" voor je hahah
Ikzelf ben al meer dan 20 jaar ziek. Na omscholing enz op mijn 25ste helemaal uitgevallen en in de WAO terecht gekomen. Daar hebben ze me uiteindelijk jaren terug weer uitgegooid. Ik was getrouwd dus nergens last van. Ben nu alleen en krijg voor t eerst van m'n leven bijstand. Bah! Het woord alleen al. Vind dat ik in de wia of Wajong thuis hoor maar goed. Ben dus alleen en heb 4 Kids. Oudste 2 hebben een papa dus daar zorg ik niet volledig alleen voor. De andere 2 wel. Het is zwaar, zeker de jongste (peuter) maakt t moeilijk de dagen door te komen. Heb hulp in de huishouding (vind ik ook nix maar goed). Maar elke avond kruip ik letterlijk op m'n knieën t bed in. Wat een pijn en zoooo moe pffff. Hoop dat die revalidatie gaat helpen. Ook al is t maar een heel klein beetje. Minder dan dat ik al doe, is onmogelijk. Dus dat kunnen ze tegen mij in ieder geval niet zeggen haha. Ben nu 40 en de gedachte voor altijd in de bijstand te zitten en zo door te moeten leven beangstigd me enorm. Gadverdamme nee!
Justine
Lid
 
Berichten: 21
Reumavorm: FM

Re: Revalidatie

Berichtdoor jopie1982 » zo sep 07, 2014 11:43 am

Ook ik heb 6 maanden gerevalideerd, alleen dan voor ra, maar het zal het zelfde zijn.
Ik had maatschappelijk werk, psycholoog, fysiotherapeut, natuurlijk de revalidatiearts en erotherapeut.
Natuurlijk kun je er veel van opsteken en zul je er nooit minder van worden, maar deels vind ik het niet realistisch.
Ik moet werken om mijn huis te kunnen betalen en hun zeggen vrij gemakkelijk dan ga je maar minder werken.
Of neem een schoonmaakster enz. Ik vond dat er echt te weinig naar de financiële situatie werd gekeken.
Wel ben ik er geestelijk sterker uitgekomen en heb heeeel veeeeel inzicht in mijn eigen doen en laten gekregen.
Dat is natuurlijk zeer waarde vol, omdat je uiteindelijk zelf verantwoordelijk bent.
Succes en sterkte.
jopie1982
Lid
 
Berichten: 196
Reumavorm: AP

Re: Revalidatie

Berichtdoor Hermione » zo sep 07, 2014 12:13 pm

jopie1982 schreef:Ook ik heb 6 maanden gerevalideerd, alleen dan voor ra, maar het zal het zelfde zijn.


Nee, dat is het niet. Bij revalidatiecentra (zoals bijv. Ciran) heb je verschillende programma's. Er is een programma voor mensen met ontstekingsreuma, zoals RA, er zijn programma's voor mensen die een operatie hebben gehad en weer van alles moeten leren, en er is een programma 'omgaan met pijn'. Hele verschillende programma's, want bij RA wordt bijv. rekening gehouden met plekken waar je ontstekingen hebt, en bij het laatste programma gaan ze er vanuit dat je géén ontstekingen hebt, en dus je lijf optimaal kunt belasten.

Zelf sta ik op de wachtlijst voor interne longrevalidatie bij Ciro, dat is een gespecialiseerd revalidatiecentrum voor hart- en longpatiënten. Nog niet veel zin in, maar ik wil wel beginnen, omdat ik zelf niet echt goed vooruit kom. Ik krijg mijn conditie niet omhoog, ik kan bereslecht lopen, en ik mag in de tussentijd ook niet naar bijv. een fysiotherapeut. Van mijn arts moet ik naar dit centrum, omdat ze gespecialiseerd zijn, en weten wat ze doen met je laten oefenen en zo. Nou ja, ik wacht het maar af!
Ik ziet trouwens vooral op tegen dat 'intern': ik word er opgenomen, en mag alleen de weekenden naar huis. Nu kan ik bijna niets per dag, en ik zie mezelf nog niet 5 dagen in de week de hele dag bezig zijn. Volgens mij stort ik op dag twee al neer ;)

groetjes,
Hermione
Avatar gebruiker
Hermione
Lid
 
Berichten: 1811
Woonplaats: noord limburg
Reumavorm: sarcoïdose dvn

Re: Revalidatie

Berichtdoor Henk » zo sep 07, 2014 2:37 pm

Hermione schreef:
Ik ziet trouwens vooral op tegen dat 'intern': ik word er opgenomen, en mag alleen de weekenden naar huis. Nu kan ik bijna niets per dag, en ik zie mezelf nog niet 5 dagen in de week de hele dag bezig zijn. Volgens mij stort ik op dag twee al neer ;)

Dat laatste zou wel eens mee kunnen vallen, Hermione. Mijn persoonlijke ervaring met een revalidatiecentrum is wat dat betreft heel goed. Ik kreeg een programma dat ik net aan kon... werd sterk gestimuleerd op momenten dat ik dreigde te verslappen... maar werd ook afgeremd op momenten dat ik teveel deed of dreigde te doen.
Als er één ding is wat zij niet willen, dan is het dat jij neerstort op dag 2...
In de weekenden naar huis mocht ik trouwens pas kort voordat ik helemaal naar huis mocht... maar dit terzijde.
Groet,
Henk.
'Tous les hommes sont mortels' ('Alle mensen zijn sterfelijk') van Simone de Beauvoir. Gelukkig wel!
Avatar gebruiker
Henk
Lid
 
Berichten: 1163
Woonplaats: Rotterdam
Reumavorm: reumatoide artritis

Re: Revalidatie

Berichtdoor jopie1982 » zo sep 07, 2014 6:05 pm

Heb ook longrevalidatie gedaan zeven maand niet intern, maar daar heb ik dus wel heel veel aan gehad.
jopie1982
Lid
 
Berichten: 196
Reumavorm: AP

Re: Revalidatie

Berichtdoor Niek73 » vr okt 10, 2014 12:34 pm

Hoi justitie,

Ik heb net voor de zomervakantie een revalidatie traject afgerond voor Fibromyalgie, en heb net mijn verhaal geplaats als reactie bij een andere topic.
Misschien heb je er wat aan, en anders kun je me altijd berichten als je nog vragen hebt, ik vond het iig erg intensief maar wel de moeite waard.

Mvg Niek
Niek73
Nieuw lid
 
Berichten: 5
Reumavorm: Fibromyalgie

Re: Revalidatie

Berichtdoor Justine » ma nov 10, 2014 11:45 am

Ik ben er nu mee bezig. Zit in de observatie periode van 1 maand nu. Idd fysio, ergo, psych en maatschap. Tis erg ingewikkeld bij mij ivm met thuis situätie (ik ben alleen en heb 4 kinderen) en dus is "minder doen" niet echt een oplossing. Energie schema's en huiswerk enz, allemaal heel goed. Maar ben inmiddels iets minder enthousiast dan toen ik er aan begon. Tis idd meer omgaan met, want de pijn kunnen ze niet weghalen zeggen ze. Ik ga er al 20 jaar mee om.....pfffff
Justine
Lid
 
Berichten: 21
Reumavorm: FM


Keer terug naar Fibromyalgie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Advertentie