Heb ik Fibromyalgie?

Het forum waarin het voornamelijk gaat over fibromyalgie.

Moderator: Martijn

Heb ik Fibromyalgie?

Berichtdoor Lilith » ma jul 27, 2015 11:30 am

Hallo iedereen,

Ik kamp nu bijna 3 met 'spierproblemen'...
Het begon bijna 3 jaar geleden in mijn eerste jaar universiteit. In mijn eerste examen periode kreeg ik veel last van mijn nek, ik dacht dat dit kwam door constant in dezelfde positie te zitten en ik dacht er niet meer over na. Maar de pijn werd zodanig erg dat ik gewoon niet meer in die positie kon zitten. Het deed zoveel pijn dat ik bijna enkel kon neerliggen, waardoor ik minder goed kon leren. Ik dacht dat het wel zou overgaan na de examenperiode, maar ik had het mis. De pijn verminderde wel maar verdween niet. Voor de tweede examenperiode was ik bang dat ik weer zo'n verschrikkelijke pijn ging hebben en dus ging ik naar de dokter. Hij constateerde dat ik een hele hoge spierspanning in mijn nek door stress had wat die pijn gaf en hij stuurde mij 9 sessies naar de kinesist. Dit hielp maar tijdelijk, ik had nog steeds veel pijn. Door deze pijnen had ik concentratieproblemen en had ik dus veel herexamens. In de herexamens was mijn stress nog 10X erger, en ik kreeg een ontsteking op mijn nek. Ik moest pijnstillers en ontstekingsremmers nemen, maar veel hielp het niet. Ik gaf vaak mijn examen vroeger in met tranen in mijn ogen omdat het toch niet lukte door de pijn. De pijn en stijfheid in mijn nek ging helemaal niet weg, wat ik ook deed, in tegendeel, het breidde zich uit... Mijn bovenrug en schouders begonnen ook stijf te worden. Ik bleef naar de kinesist gaan, ik ging ook naar de osteopaat... Maar niets hielp deze stramme pijn verdwijnen. Daarna kwam mijn kaakspieren/gewricht, constant knakken en vreselijke pijn. Na 2 jaar begon mijn onderrug ook meer en meer pijn te doen. Tot het punt dat mijn nek enkel stijf was, maar niet meer zo pijnlijk, maar mijn onderrug zeer pijnlijk was. Hiervoor ging ik ook naar de kinesist. Ook al hielp het niet, het gaf toch een kleine verlichting. Nu volgt mijn heup, mijn spieren zijn heel erg stram en het is zeer pijnlijk als ik wat probeer te stretchen... Ook kraken al mijn gewrichten, en heb ik er soms een ongemakkelijk gevoel in. Sinds enkele maanden heb ik vooral last van mijn enkels die stram aanvoelen en hard kraken...

Is dit enkel het gevolg van stress? Is deze langzaam verspreidende stijfheid fibromyalgie of niet? Ik wil weten wat ik heb, want ik kan hier niets aan doen.
Help me aub.
Lilith
Nieuw lid
 
Berichten: 3

Re: Heb ik Fibromyalgie?

Berichtdoor Hermione » ma jul 27, 2015 12:23 pm

Hoi Lilith,
is er bij jou al eens getest op allerlei vitamines en mineralen bij bloedonderzoek? Bijv een tekort aan magnesium geeft precies de klachten die jij hier beschrijft, te gespannen staande spieren en stress waar je niet uit kunt komen.
Geen idee of jij dit hebt hoor, maar kwam wel in mij naar boven toen ik dit las.

groetjes,
Hermione
Avatar gebruiker
Hermione
Lid
 
Berichten: 1813
Woonplaats: noord limburg
Reumavorm: sarcoïdose dvn

Re: Heb ik Fibromyalgie?

Berichtdoor Wrenchman » ma jul 27, 2015 9:02 pm

Als buitenstaander vraag ik mij af of je bij de juiste behandelaar(s) bent. Als je na 3 jaar tobben alleen maar achteruit gaat is het misschien zaak de horizon te verbreden.
Wat mij betreft terug naar de huisarts of een andere huisarts als deze je niet verder helpt. Want dat je hulp nodig hebt blijkt wel!
Lilith schreef:Help me aub.

Misschien eens een specialist bezoeken!
The truth is out there...
Avatar gebruiker
Wrenchman
Lid
 
Berichten: 851
Reumavorm: SOLK

Re: Heb ik Fibromyalgie?

Berichtdoor irene k » do aug 06, 2015 7:29 pm

De diagnose Fybromyalgie mag alleen gesteld worden als eerst oa Vit B12 getest is. Verder is bekend dat Fybromyalgie over het algemeen geen diagnose is maar een klachtenpatroon.
irene k
Nieuw lid
 
Berichten: 4

Re: Heb ik Fibromyalgie?

Berichtdoor dolfijn98 » vr apr 15, 2016 12:50 am

irene k schreef:De diagnose Fybromyalgie mag alleen gesteld worden als eerst oa Vit B12 getest is. Verder is bekend dat Fybromyalgie over het algemeen geen diagnose is maar een klachtenpatroon.wat heeft t precies ermee te maken vit b12?
ik ben daar op geprikt maar geen tekort

gr marian
dolfijn98
Nieuw lid
 
Berichten: 4
Reumavorm: fibromyalgie

Re: Heb ik Fibromyalgie?

Berichtdoor Lilith » zo okt 30, 2016 11:02 pm

Hermione schreef:Hoi Lilith,
is er bij jou al eens getest op allerlei vitamines en mineralen bij bloedonderzoek? Bijv een tekort aan magnesium geeft precies de klachten die jij hier beschrijft, te gespannen staande spieren en stress waar je niet uit kunt komen.
Geen idee of jij dit hebt hoor, maar kwam wel in mij naar boven toen ik dit las.

groetjes,Sorry voor het late antwoord,

Ik heb nooit mail gehad dat er antwoord was en ik herinnerde mij plots dat ik hier een berichtje had geplaatst. Ze hebben onlangs een bloedonderzoek bij mij gedaan. Alles was in orde. Ze hebben mij ook getest op reuma, maar alles was negatief. Momenteel ben ik stram over mij gehele lichaam. Maar ik ga wekelijks naar de kine en dit geeft wat verlichting en houdt de pijn en stramheid onder controle. Ze hebben 2 maand geleden een ontsteking op een ruggenwervel gevonden, ze zeggen het dat het door mijn hoge spierspanning komt. Ik ben nog steeds op zoek naar wat ik heb, zelf de fysiotherapeut weet het niet. Maar ik heb gevonden dat de symptomen van Bechterew overeenkomen, dus ik ga vragen of ze me daar op getest hebben en eventueel op willen testen. Want nu is het 5 jaar en ik ben het zo wat kotsbeu om geen antwoord te hebben. Ik begin serieus te twijfelen of het echt gewoon stress kan zijn.
Lilith
Nieuw lid
 
Berichten: 3

Re: Heb ik Fibromyalgie?

Berichtdoor Wrenchman » do nov 03, 2016 10:18 pm

Lilith schreef:Ik heb nooit mail gehad dat er antwoord was en ik herinnerde mij plots dat ik hier een berichtje had geplaatst.

Vink even het vakje 'Breng mij op de hoogte van nieuwe reacties' aan als je een nieuwe reactie plaatst.

Een ontsteking door een hoge spierspanning... :roll: Och, opkijken doe ik niet meer zo snel...

Mij hebben ze onlangs gezegd dat ik SOLK zou hebben. Is een term voor "we weten het niet, ondanks gedegen onderzoek". Met andere woorden; Ook ik zal (voolopig) geen antwoorden op mijn vragen krijgen. Maar als men niets kan vinden is dat ook een antwoord. Dan heeft verder zoeken mijns inziens weinig zin. Dat kost alleen maar een hoop energie.
In mijn geval is de blik meer gericht op het omgaan met de klachten. Er is van alles aangeboden aan trajecten en therapieën. Voorlopig laat ik het even op zijn beloop.
Als je op Bechterew getest wil hebben, kunnen ze je HLA-B27 prikken. Maar een hoop bechterewpatiënten hebben het gen niet. Een hoop artsen denken echter dat, als je het gen niet hebt, je ook geen bechterew kan hebben. Mijn klachten lijken ook dikwijls op bechterew, maar het openbaart zich niet duidelijk genoeg. En dan kun je 2 dingen doen. Sippen dat je zoveel pijn hebt en de boel stijf is, of proberen door te gaan op een manier die wel lukt. Dat valt niet (altijd) mee, maar is wel het beste.

Persoonlijk ben ik ergens wel blij nog geen diagnose te hebben. Dan gaat het mij gelukkig nog niet slecht genoeg namelijk.

Ik hoop voor jou dat er wat duidelijkheid komt en/of dat je er beter mee om kunt leren gaan. Gebruik je al medicijnen? Helpen die wel?
The truth is out there...
Avatar gebruiker
Wrenchman
Lid
 
Berichten: 851
Reumavorm: SOLK


Keer terug naar Fibromyalgie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Advertentie

cron