Fibro progressief?

Het forum waarin het voornamelijk gaat over fibromyalgie.

Moderator: Martijn

Fibro progressief?

Berichtdoor Ninette » di mei 09, 2017 3:30 pm

Weet iemand of fibromyalgie een progressieve ziekte is?
Ik heb zelf de waarschijnlijke diagnose fibromyalgie gekregen maar ik geloof hier niet zo in.
Ninette
Nieuw lid
 
Berichten: 4
Reumavorm: PMR

Re: Fibro progressief?

Berichtdoor Hermione » wo mei 10, 2017 12:45 pm

ik heb al een paar keer de diagnose fibromyalgie gekregen, maar die is gelukkig ook al een paar keer weer doorgestreept. Het is namelijk geen ziekte, maar een restgroep.

Dat betekent, dat ze voor jouw klachten geen verklaring kunnen vinden. En er zijn veel mensen met soortgelijke klachten, en zo is er deze groep ontstaan.

In de loop van de tijd ben ik mensen tegengekomen, die deze diagnose ooit hebben gehad, en die later is doorgestreept. Wat werd er bijvoorbeeld ontdekt? (dit verschilde trouwens per persoon, dus pin je niet op al die dingen tegelijk vast)
# tekort aan vit. B12
# tekort aan vit. D
# tekort aan calcium, magnesium of beide
# overschot aan vit. B6
# een vorm van neuropathie (bijv. dunne vezelneuropathie, dikke vezelneuropathie, of een mixvorm)
# een bepaalde ontstekingsziekte, waardoor je regelmatig ontstoken pezen hebt, waardoor de aanhechtingen daarvan regelmatig erg pijn doen. Bijv ontstekingsreuma (RA, bechterew of AP), of zoals bij mij sarcoïdose.

zo zijn er vast nog wel meer ziektebeelden, tekorten of overschotten aan bepaalde dingen, wat dit klachtenpatroon kan veroorzaken. En een groot probleem is, dat geen enkele specialist op alle ziektes onderzoekt. Als je bijv. bij een reumatoloog komt, vertel jij jouw klachten. Dan krijgt hij een idee, misschien is het dit of dat. Hij sluit nog een paar grote dingen uit, zoals ontstekingsreuma, en dat is het dan ook.
Je kunt dan nooit zeggen, ik ben overal op onderzocht. Want dat gebeurt dus niet.

Hier heb je op dit moment weinig aan, want als het goed is is er bij jou al het e.e.a. onderzocht, en kon een arts verder geen aanwijzingen vinden. Je zou nog eens na kunnen kijken of de vitamines en mineralen zijn geprikt, en anders zou je dat misschien aan je huisarts kunnen vragen. Als er daar een tekort is, dan kan die je voorschrijven om dat te gaan slikken.

Succes verder in je zoektocht!
Hermione
Avatar gebruiker
Hermione
Lid
 
Berichten: 1813
Woonplaats: noord limburg
Reumavorm: sarcoïdose dvn


Keer terug naar Fibromyalgie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 6 gasten

Advertentie