Duivelsklauw

Het forum waarin het voornamelijk over reumatoïde artritis gaat.

Moderator: Martijn

Re: Duivelsklauw

Berichtdoor tinus » do aug 11, 2016 8:33 pm

mogen we het echt niet hebben over cannabis pasta????

Dat mag best hoor, en dat gebeurt ook. Gebruik de zoekfunctie maar 8)

Het risico van alternatieve 'behandelingen' is dat mensen graag willen geloven dat het de R.A. geneest, of op zijn minst afremt. En dat ze dus geen 'echte' medicatie hoeven te gebruiken. Cannabis kan bij sommigen wel de pijn (deels) wegnemen, maar kan niet voorkomen dat de reuma 'doorvreet'.

R.A. is een rotziekte. Dat kun je beter meteen goed aanpakken om te voorkomen dat je invalide wordt door misvormingen in botten, pezen en gewrichten.

Dus in elk geval altijd behandelen met reguliere medicatie. En als je daar zo beroerd van wordt, dan moet je dat bespreken met je reumatoloog, zodat die je een ander - werkend! - middel voor kan schrijven.
Niet zelf gaan dokteren met 'allerlei dingen uit de natuur', want dát is fout ja. Daar komt iedereen met R.A. vroeg of laat wel achter.

Natuurlijk, het is waar: reumamedicatie is geen suikerwater en geeft soms bijwerkingen, en daar is niemand blij mee.
Toch is het een zegen dat het er is, want in vroeger tijden eindigde je stijf en vergroeid in een verpleeghuisbed en moest je nog jarenlang gewassen, gevoerd en aangekleed worden, tot je uiteindelijk het loodje legde. Soms zie je nog wel eens oude mensen met die vergroeiïngen. Gruwelijk.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Los daarvan:

Er zijn overal en altijd mensen die proberen om anderen geld uit de zak te slaan. Zelfs wanhopige zieken die het niet kunnen vinden in de reguliere geneeskunde worden benaderd. Ook hier op het forum proberen ze geregeld hun slag te slaan. Zo iemand prijst allerlei middeltjes aan die zogenaamd helpen, maar de enige die daar beter van wordt, is bijna altijd hij/zij zelf.

Laat je niet verleiden tot het kopen van allerlei onwerkzame - en soms zelfs ronduit schadelijke - middeltjes, maar gebruik je geld liever voor zaken waar je écht blij van wordt. Bijvoorbeeld saunabezoek of een ontspannende massage, een weekend kuren of lekker uit eten...

(Is allemaal niet zo persoonlijk bedoeld hoor. Meer een algemeen verhaal.)

Fijn Jan, die bijwerkingen worden op den duur wel minder :ewink:
"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt".
Huub Buijssen.
tinus
Lid
 
Berichten: 310
Reumavorm: RA - AP

Vorige

Keer terug naar Reumatoide artritis

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 9 gasten

Advertentie