Pagina 1 van 1

Reuma?

BerichtGeplaatst: di nov 25, 2014 1:55 pm
door eva1977
Hallo,

Ik ben nieuw op het forum en hoop dat jullie me wat meer informatie kunnen geven.
Ik ben halverwege de dertig en in mijn tienerjaren ben ik 2x geopeerd aan dezelfde voet wegens hallux valgus. Toen ik begin 20 was hebben ze het gewricht van mijn grote teen vastgezet omdat deze zoveel pijn veroorzaakte en vaak ontstoken was (voorafgaand aan de operatie diverse injecties in het gewricht gehad)

Sinds de teen is vastgezet zijn de pijnklachten verdwenen, echter sinds een aantal weken heb ik veel last van mijn wijsvinger, aan de het begin van de vinger, op de hand. De auto starten, een dop van een fles draaien, allemaal handelingen die zeer doen. Ook heb ik elke ochtend als ik opsta veel last aan de onderkant van mijn voeten. Ze lijken stijf, maar vooral erg pijnlijk. Daarnaast heb ik meerdere keren per dag ineens pijntjes aan ellebogen, knieen of schouderbladen. Niet dat het heel erg pijn doet, maar meer een irritant gevoel, te aanwezig om te negeren, maar te gering om het echt pijn te noemen.
Ik heb voor morgen een afspraak bij de huisarts gemaakt omdat ik zelf bang ben dat het iets van reuma is.
Herkennen jullie deze klachten?

Re: reuma?

BerichtGeplaatst: di nov 25, 2014 6:11 pm
door eva1977
niemand? Ben benieuwd naar jullie verhalen of jullie mijn symptomen herkennen

Re: reuma?

BerichtGeplaatst: di nov 25, 2014 7:45 pm
door vrolijkmeisje
Sommige van je klachten herken ik wel.
Mijn eerste klachten waren destijds ook pijnlijke voeten. Als ik 's nachts uit bed stapte kon ik bijna niet op mijn voeten staan. Een aantal maanden later had ik een pijnlijke knie, na een val tijdens volleybal. Die pijn was er niet meteen maar pas de volgende dag. Weer een aantal maanden later kreeg ik een pijnlijke pols. En een week later zat de pijn opeens in de andere pols. Daarna ging de reuma opeens overal los.
"De auto starten, een dop van een fles draaien, allemaal handelingen die zeer doen." zeer herkenbaar.

Ik weet natuurlijk niet of jouw "pijntjes" iets te maken hebben met reuma. Hopelijk is er niets bijzonders aan de hand en gaan je klachten weer weg. Dat wens ik je toe!

Re: reuma?

BerichtGeplaatst: di nov 25, 2014 8:01 pm
door Lalage
Niet te ongeduldig hè, sommige mensen werken gewoon overdag ;)

Bij mij begon het ook met zere voeten in de ochtend, een zere vinger en daarna gingen mijn knieën ook meedoen. Goed dat je meteen naar de huisarts gaat! Ik gok dat je niet meteen doorverwezen wordt, maar dan ben je in elk geval al een keer geweest en heb je grotere kans dat je een volgende keer wel door mag als het erger wordt.

Re: reuma?

BerichtGeplaatst: di nov 25, 2014 8:10 pm
door Jelly
Ook ik vind het helaas wel 'reuma-achtig' klinken :ewink:
Ik hoop voor jou dat het meevalt, maar om te schetsen hoe het toen bij mij ging (in de loop van een aantal weken): eerst zere vingers (op de knokkels en middelste kootjes, niet in de toppen), toen de voeten erbij, de knieën, heupen, ellebogen, schouders... 's ochtends de ergste pijn die in de loop van de dag wat afzakte. De huisarts vermoedde direct iets en ik ben snel doorverwezen. Toen door de molen gehaald. Bloedonderzoek, röntgenfoto's. Ik bleek RA te hebben. Met medicatie was het snel redelijk onder controle. Dat was meer dan 10 jaar geleden.
Sterkte
Jelly

Re: reuma?

BerichtGeplaatst: di nov 25, 2014 8:11 pm
door Franci
Hallo, ik ben ook nieuw hier. Ik ben 53 jaar jong, gezond en vitaal. Alleen heb ik sinds twee jaar een dikke wijvinger. Mijn huisarts zei me dat ik artrose heb en dat er niets aan te doen is. Maar intussen is die vinger wel erg dik aan t worden. Het is mijn schrijfhand en bewegen gaat nog wel en is soms een beetje pijnlijk, maar het ziet er raar uit. Ook mn andere wijsvinger heeft een knobbeltje op t bovenste kootje, maar dat wordt niet groter.
Daarom zoek ik nu op internet naar meer info. Ik heb sinds 2 weken 's morgens pijnlijke voetzolen en lopen gaat dan ook moeilijk. Ik legde totaal geen verband met de vingers tot ik jullie reactie hierboven las. Hebben jullie ook de diagnose artrose gekregen?

Re: reuma?

BerichtGeplaatst: di nov 25, 2014 10:19 pm
door eva1977
Dank voor de reacties. Ik ben erg benieuwd morgen.
Het begon een paar maanden geleden met de onderkant van mijn voeten en een paar weken geleden kwam mijn wijsvinger (niet het topje, maar aan de kant van de bovenkant van mijn hand)
daar dus bij. Sindsdien voel ik gedurende de dag vaak pijntjes. Ook voelt mijn lijf moe/tintelend aan.
Gezien mijn verleden met het vastgezette gewricht in mijn voet ben ik toch een beetje bang dat het reuma zal zijn.
Ik zal wel laten weten wat er uit gekomen is.

Re: reuma?

BerichtGeplaatst: di nov 25, 2014 10:51 pm
door Wrenchman
eva1977 schreef:niemand?
Lalage schreef:Niet te ongeduldig hè, sommige mensen werken gewoon overdag

Lol! :lol:

Het zou inderdaad uniek zijn als je, binnen een halve dag, reactie zou hebben.

Sterkte bij de huisarts.

Re: reuma?

BerichtGeplaatst: di nov 25, 2014 11:02 pm
door eva1977
Haha , ja was wel een beetje ongeduldig; dinsdag is mijn vrije dag, dus realiseerde me niet dat de rest van Nederland wel aan het werk was :ewink:

Passen tintelingen/moe lijf ook bij reuma? Ik voel bijvoorbeeld continu mijn benen: ik zit nu, maar mijn onderbenen voel ik. Doet geen pijn, maar ik voel ze wel. Kan het niet eens uitleggen zoals jullie merken ;)

Re: reuma?

BerichtGeplaatst: di nov 25, 2014 11:48 pm
door Wrenchman
Dat soort klachten kun je overal mee rijmen, zoals dit willekeurige onderwerp. De taak aan de specialist om er chocola van te maken. Of niet.
Zelf ben ik allang blij dat ik behandeld wordt voor de klachten waarvan de oorzaak nog niet te vinden is.

Re: reuma?

BerichtGeplaatst: wo nov 26, 2014 9:53 am
door AnnemiekV
Het klinkt bekend, maar dat wil niet zeggen dat je meteen reuma hebt. Wat ik je wel als tip wil meegeven; mocht je bloed in orde zijn, wil dat niet zeggen dat je dus geen reuma zou kunnen hebben. Zo begon het ooit jaren geleden bij mijn huisarts met bloed prikken, en prima bloedwaardes. En tot op heden zijn mijn bloedwaardes goed, ondanks aangetoonde ontstekingen en inmiddels de diagnose. Uiteindelijk zul je met je klachten via je huisarts het best doorgestuurd kunnen worden naar een reumatoloog.
Schrijf voor jezelf op welke klachten je hebt, en wanneer je er het meeste last van hebt. Dan vergeet je niks, en krijg je ook een beetje zicht op "patronen"
Heel veel succes!

Re: reuma?

BerichtGeplaatst: wo nov 26, 2014 9:42 pm
door Wrenchman
Hoe is het gegaan vandaag?

Re: reuma?

BerichtGeplaatst: wo nov 26, 2014 11:43 pm
door eva1977
Morgen bloedprikken, huisarts denkt eerder aan probleem met schildklier