artrose nek

In dit forum je terecht met vragen over (poly-)artrose.

Moderator: Martijn

artrose nek

Berichtdoor DC1980 » do jul 07, 2016 3:52 pm

Hallo allemaal,

Aangezien ik nieuw ben op dit forum wil ik mezelf even voorstellen. Ik ben een vrouw van 35 jaar en heb reeds enkele jaren geregeld schouderklachten. Sinds kort kreeg ik de diagnose facetartrose. Ik heb een aantal maanden hevige pijnen gehad achter op mijn schouderblad (links) met uitstraling naar de elleboog en de vingers.
Volgens de artsen zijn de tintelingen die ik voel in mijn vingers de oorzaak van carpaaltunnel-syndroom en niet van de artrose in mijn nek. Ik kan beide echter niet los van elkaar zien. Een 2-tal weken geleden heb ik een proef facetbehandeling laten doen. Een heel pijnlijke ervaring, helaas zonder resultaat. Op dit moment heb ik wel minder pijn (het is reuze doenbaar, maar voel wel nog steeds dat er iets 'niet lekker zit'), de uitstraling naar mijn vingers is er nog. Ik zou graag willen weten of het bij artrose normaal is dat er heftige en pijnlijke periodes zijn die zich afwisselen met periodes van minder pijn. En wat doen jullie tijdens zo'n pijnlijke opstoot? Ik wil nooit meer een facetbehandeling laten doen. Heb een periode geprobeerd met tramadol, maar werd hier heel misselijk van. De dokter gaf aan dat ik ook veel te mager ben voor dergelijke medicatie. Heeft er iemand ervaring met osteopatie? Ook zou ik willen weten welke aanpassingen mijn werkgever zou kunnen doen? Ik werk veel aan de computer, en als ik door artrose dit werk niet kan doen, wat dan wel?
Zijn er hulpmiddelen die er voor kunnen zorgen dat mijn houding aan de PC niet al te erg belastend is voor mijn nek en schouder?

Alvast bedankt voor de reacties!
DC1980
Nieuw lid
 
Berichten: 2
Reumavorm: Artrose

Re: artrose nek

Berichtdoor gijsbrecht » wo jul 13, 2016 3:55 pm

Hallo DC1980.

Welkom hier.
Zoals je bij mijn posten kunt lezen heb ik ook Artrose in de nek op alle niveaus met 2 foramenvernauwingen.
Volgens mijn Neuroloog kun je geen pijn hebben van artrose maar wel stijfheid in de nek.
Dus is er waarschijnlijk meer aan de hand net als bij mij.Maar artsen houden niet van zoeken het moet gelijk duidelijk zijn.
Anders haken ze gelijk af en noemen ze het idiopatisch. (onbekend) Ook ik heb de tintelingen gehad en alleen door volledige rust
is dit weg gegaan.
Qua pijnstillers helpt bij mij Arcoxia 90 mg. of Naproxen 500 mg of soms 1000mg bij zware hoofdpijn.Arcoxia zou ik wel na de maaltijd innemen anders heb je kans op misselijk zijn.
Tsja en dan kom je bij je werk? Alles op gelijke hoogte zetten zodat je niet met je nek hoeft te knikken. Maar ook bij mij lukt dit niet helaas.
gijsbrecht
Lid
 
Berichten: 31
Reumavorm: artrose

Re: artrose nek

Berichtdoor DC1980 » za jul 16, 2016 10:24 am

Hey Gijsbrecht,

Bedankt voor je reactie! Ik weet nog niet zo heel veel over artrose. Ik probeer mijn opzoekwerk op internet wat beperkt te houden. Op dit moment gaat het redelijk goed. De pijn is eigenlijk zo goed als weg. Enkel de tintelingen in mijn vingers zijn er nog, maar ook niet altijd. Meestal als ik een verkeerde houding aanneem voel ik het. Tijdens mijn opvolggesprek in de pijnkliniek heb ik de kans gehad om even met de verpleegster apart te spreken. Zij vertelde me dat ik met de artrose zéér pijnlijke periodes zou kunnen ervaren, maar hierna evengoed periodes met minder, tot zelfs geen pijn. Op dit moment ben ik geneigd om haar te geloven. Heb ook alle behandelingen stopgezet. Had het helemaal gehad. Ben 35 jaar en liep al maanden van de ene specialist naar de andere... Heb zoveel onderzoeken gehad en kreeg iedere keer zo'n onleesbaar verslag mee met iedere keer weer een andere diagnose. Van de ene medicatie naar de andere... De ene inspuiting na de andere... Ik werd geleefd, was een patiënt en wou dat patroon even onderbreken. Zoals het nu is kan ik er perfect mee leven. Heb vorige week geprobeerd om weer eens wat meer in mijn huishouden te ondernemen en moet zeggen dat dit heel goed ging, zonder al te veel pijn achteraf. Het gaat nu zelfs zo goed dat ik ook weer begin te twijfelen aan alle diagnoses die ik tot nu toe heb gekregen. Op het ergste punt mijn mijn pijn had ik echt het gevoel dat er achteraan op mijn schouderblad een spier zat die ze gewoon moesten oversnijden. Dat dit alles zou oplossen. Ik had echt het gevoel dat er een spier aan het krimpen was en dat dit zorgde voor mijn hevige pijn en steken die ik voelde. Zenuwontsteking, artrose, artritis, carpaaltunnel-syndroom, omkering van de cerviale lordose?,.... Volgens mij was ik idd een geval waar de dokters niets konden vinden en ze overal maar een woord op wilden plakken...

Groetjes, Carola
DC1980
Nieuw lid
 
Berichten: 2
Reumavorm: Artrose

Re: artrose nek

Berichtdoor gijsbrecht » za jul 16, 2016 9:48 pm

Hallo Carola.

Bij mij zijn de spieren op mijn rug en nek het grootste probleem.
Zo gauw ik te veel beweeg krijg ik overbelasting met spierstijfheid en pijn.
Idd tussen de schouderbladen trekt het naar de schouders en kan ik mijn arm niet meer omhoog brengen.
Wanneer ik dit te lang negeer kan ik mij niet meer zelfstandig aan en uitkleden.
Dus rust is geboden hoe moeilijk dit ook is.
Binnenkort start ik met een Multidisciplinair revalidatie traject , hopelijk gaat dit de verlossing brengen?

Gr. gijsbrecht.
gijsbrecht
Lid
 
Berichten: 31
Reumavorm: artrose

Re: artrose nek

Berichtdoor Simone_75 » wo okt 19, 2016 2:24 pm

Hallo DC1980,

Ik reageer even op je bericht, omdat ik klachten herken.
Ruim 2 jaar geleden kreeg ik een felle pijn bij mijn linker schouderblad. De huisarts en fysiotherapeut wisten niet zo goed hoe dit kwam. Uiteindelijk heb ik ruim een jaar intensieve fysiotherapie gehad, voordat die klachten afnamen. In diezelfde periode kreeg ik een ontsteking in mijn nek, volgens de fysio vanuit een nekwervel. Toen ben ik bij een reumatoloog terechtgekomen en toen bleek ik polyartrose te hebben. Een van de plekken waar ik artrose heb, is de tussen mijn onderste nekwervels. Die tussenwervelschijf was nog maar heel dun. Ik, en de reumatoloog, hebben die diagnose niet gelinkt aan de pijn in mijn linkerschouderblad. Maar nu lees ik dat jij hetzelfde hebt! De pijn varieerde van vervelend tot echt heel fel (alsof iemand er een mes in stak), en dan voelde ik ook uitstraling naar mijn schouder en soms rest van mijn arm, soms ook met lichte tintelingen in mijn hand en vingers.
Na intensieve fysiotherapie (2x per week, en thuis dagelijks oefeningen doen), begon de pijn na ruim een jaar langzaam af te nemen. Toen ben ik begonnen met krachttraining (heel rustig opgebouwd) en dat gaat goed. Eerder had ik geen baat bij spierversterkende oefeningen, dan werden de klachten juist erger. Maar omdat ik (volgens de fysio) ook erg verslapte spieren had, was het toch belangrijk om die spieren te gaan trainen. Ik ben december 2015 begonnen met sporten en ik merkte al vrij snel dat het me goed deed. Ik heb nu nog maar af en toe last van die pijn.

Ik vind het opvallend dat jij dezelfde pijn hebt, zou het dan toch door de nekartrose komen? Ik ben overigens niet bekend met de term facetartrose (maar Google is my friend ;)). Ik werk, net als jij, veel achter de computer en merk dat ik, als ik niet regelmatig beweeg, veel meer last krijg. Ik zorg nu dat ik echt elk half uur even opsta en rondloop en daarnaast wat nekoefeningen doe. Als ik dit consequent doe, heb ik aanmerkelijk minder last. Daarnaast doe ik 3-4 x per week aan krachttraining. Ik ben hier heel voorzichtig mee begonnen, lage gewichten, vooral zorgen dat mijn gewrichten veel beweging krijgen om ze te smeren. Inmiddels merk ik duidelijk resultaat en kan ik ook in gewicht omhoog gaan. Als ik nu (bijv. door vakantie) langer dan een week niet sport, ben ik veel stijver en heb veel meer last van pijnlijke gewrichten en spieren.

Jaren geleden heb ik trouwens ook tramadol gebruikt (toen voor een ontsteking in mijn rechterschouder), maar daar werd ik echt zo beroerd van. Toen ik de ontsteking in mijn nek had, heb ik oxycodon gekregen. Ook een paardenmiddel, maar behalve wat dufheid had ik hier verder geen bijwerkingen van. Misschien een tip voor jou. Nu slik ik alleen nog af en toe pijnstillers, en dan meestal naproxen (al krijg ik daar wel hoofdpijn van).

Veel sterkte met alles, het is zeer vermoeiend....
Simone_75
Lid
 
Berichten: 15
Woonplaats: Rotterdam
Reumavorm: artrose


Keer terug naar Artrose

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 8 gasten

Advertentie