Nek artrose en uitval

In dit forum je terecht met vragen over (poly-)artrose.

Moderator: Martijn

Nek artrose en uitval

Berichtdoor GeertjeAdriana » wo mei 10, 2017 7:56 am

Inmiddels ben ik al weer volledig aan het werk maar vorig jaar heb ik pijnbestrijding gehad en nu zijn alle klachten terug. Mijn rechterarm kan ik bijna niet meer gebruiken en nu heb ik links ook pijn en tintelingen. Nu werk ik wel maar dit is erg zwaar.
Ik wil me ziek melden maar moet je dan eerst weer langs de huisarts of kan je dit overslaan. Mijn nek is totaal versleten en er is niets meer aan te doen behalve pijnbestrijding maar de arts in het ziekenhuis wilde dit niet meer doen omdat mijn nek teveel slijtage heeft.
GeertjeAdriana
Lid
 
Berichten: 30
Reumavorm: artrose

Re: Nek artrose en uitval

Berichtdoor Yell » wo mei 10, 2017 5:33 pm

Ik zou me zeker ziek melden. Hierna contact opnemen met de behandelende arts.
Dit zou je allemaal kunnen bespreken met je bedrijfsarts. Ik weet niet wat je functie is maar misschien aangepast werk.
Voor jezelf opkomen hoor..gezondheid is belangrijk. Veel sterkte..
Yell
Nieuw lid
 
Berichten: 5
Reumavorm: Ziekte van Bechterew

Re: Nek artrose en uitval

Berichtdoor GeertjeAdriana » di mei 30, 2017 7:52 am

Inmiddels weer naar huisarts geweest en ik heb een verwijzing voor de pijnbestrijding maar ik heb vorig jaar diverse behandelingen gehad.
Die hebben wel geholpen maar na een half jaar kwam de pijn weer terug. Heeft iemand ervaringen met zo vaak pijnbestrijding achter elkaar?
Ook is mijn stressniveau erg hoog, ik moet van de huisarts ook voor onderzoek voor mijn hart vanwege de stress.
Deze stress heeft ook invloed natuurlijk op mijn nek. Ik durf me niet ziek te melden maar al met al is het wel zwaar.
GeertjeAdriana
Lid
 
Berichten: 30
Reumavorm: artrose

Re: Nek artrose en uitval

Berichtdoor delaatcv2 » do jun 01, 2017 2:14 pm

Dag. Ik ben door mijn agressieve reuma in de laatste vijftien jaar tien cm kleiner geworden. Dat kwam door inzakken van het kraakbeen tussen de wervels in nek en rug. Ook daardoor veel klachten gekregen vanuit nek/halverwege de rug/ lage rug tot aan si gewrichten in de billen. Daardoor zenuwbeklemming naar de buitenzijde van de bovenbenen vv naar knie en kuiten.
In september 2012 heb ik een nekoperatie kunnen ondergaan waarbij (gelukkig nog) in de nek ruimte gemaakt is kunnen worden voor de nekzenuwen naar hoofd/armen/schouders enz..
Anders had mijn hoofd "vast ofwel gefixeerd" gemaakt moeten op de romp wat natuurlijk geen pretje zou worden in het bewegen van je lichaam. Ik moet er zeer voorzichtig mee omgaan want van uit de nek wordt schijnbaar de "automatische ademhaling" aangestuurd en wanneer daar een beklemming gaat komen heb je een groot probleem wat in het uiterste geval tot verstikking kan leiden. Mijn neuro chirurg zei nog: "hr. de Laat, u moet niet vallen want dat zou het einde kunnen betekenen." Hopelijk worden de klachten niet erger en blijft de reuma de nodige jaren niet of minder actief.
Tot op heden heb ik nog geluk, maar mijn leeftijd gaat ook het lijf wellicht straks alsnog parten spelen.......
Daarom zijn de specialisten zeer voorzichtig met ingrijpen via een operatie. Er zijn wel operatie technieken maar die moeten mogelijk zijn en zijn geheel afhankelijk van de ernst van de slijtage en leeftijd/conditie van de persoon.
De gevolgen bij mij zijn dat ik geen "aanraking gevoel" meer heb aan de armen en altijd koude handen. Ook zijn vele zenuwen naar het hoofd doorgesneden moeten worden, waardoor ik op mijn schedel soms plaatselijk een dof of geen gevoel bij aanraking of kammen heb. Ik zal mijn verhaal wat ik allemaal heb meegemaakt door de reuma in de vijftien jaren dat ik het heb nog veel langer kunnen maken maar laat ik het houden op het volgende: Ik moet met letterlijk alles worden geholpen vanuit het bed stappen tot het naar bed gaan. Kan niet meer lopen en ben rolstoel gebonden. Gelukkig heb ik veel zorg door fijne zorgverleensters vanuit mijn Pgb en kan zo mijn leven nog regisseren. Zodra echter er nog ergere klachten bijkomen staat het voor mij vast en wordt het euthanaseren. Zolang echter hoop ik dat mijn geest, want die is nog helder, het volhoud............ :wink:
Blijf positief , en geniet van elke dag.
delaatcv2
Lid
 
Berichten: 247
Woonplaats: Heesch
Reumavorm: RA

Re: Nek artrose en uitval

Berichtdoor Simone_75 » ma jun 05, 2017 2:20 pm

Wat ontzettend vervelend dat je klachten zo erg zijn geworden. Dit lijkt me zeker wel het moment om je ziek te melden, anders wordt het alleen maar erger.
Mijn collega heeft een nekhernia gehad a.g.v. artrose en bleef pijnklachten houden. Zij is doorverwezen naar de pijnpoli en heeft daar goede pijnmedicatie gekregen en een tens-apparaatje. Vooral dat apparaatje helpt bij haar erg goed. Misschien is dat nog een mogelijkheid?
Simone_75
Lid
 
Berichten: 15
Woonplaats: Rotterdam
Reumavorm: artrose

Re: Nek artrose en uitval

Berichtdoor GeertjeAdriana » wo jun 07, 2017 7:22 am

Bedankt voor je reactie. Inmiddels ben ik thuis maar heb ik ook burned out klachten. De huisarts was zo geschrokken en ik moest gelijk thuis blijven. Doordat je veel pijn heb en dan ook een baan met een hoge werkdruk dan gaat het op een keer niet meer. Volgende week moet ik naar de arbo arts maar die is er voor mijn werkgever en niet voor mij.
Dat is wel jammer, ik zou zo graag al mijn klachten echt willen bespreken maar dat kan daar niet. Ook moet ik naar de cardioloog omdat de huisarts denkt dat mijn hart door de stress er misschien niet beter op is geworden.
Al met al een vervelende situatie. Mijn nek is versleten en ik heb pijn in mijn schouder, nek en armen en ben ook weer regelmatig erg duizelig. Dan zegt de arbo arts alleen maar hiervoor wordt je niet afgekeurd en vervolgens moet ik maar weer gaan werken. Jammer dat het niet beter geregeld is.
GeertjeAdriana
Lid
 
Berichten: 30
Reumavorm: artrose

Re: Nek artrose en uitval

Berichtdoor GeertjeAdriana » ma jun 12, 2017 12:26 pm

Net bij de bedrijf arts geweest. Ik moet met een versleten nek gewoon werken. Ook al kan ik mijn arm niet optillen en mijn hoofd niet draaien.
Ben ook vaak zo duizelig. Maar het enigste wat hij zegt is: hiervoor wordt je niet afgekeurd. Terwijl ik daar heel niet om vraag.
Maar ik mag me ook niet ziek melden terwijl ik gewoon niet kan werken.

Hoe kan ik dit oplossen? Er zijn toch meer mensen met een versleten nek en hoe doen jullie het?
Ik hoop dat er iemand is die tips heeft. Ik kan zo niet werken maar ik moet dus wel.
GeertjeAdriana
Lid
 
Berichten: 30
Reumavorm: artrose

Re: Nek artrose en uitval

Berichtdoor hugo52 » wo jun 14, 2017 3:26 pm

Ik heb voor mijn vrouw, zie vorige post dit kussen besteld:
https://www.premed.nl/sissel-classic-orthopedisch-hoofdkussen?gclid=CJCbp8q3vdQCFaUV0wod0HwAmw
Het verzacht de pijn s'nachts met 20%
Groet hugo
hugo52
Nieuw lid
 
Berichten: 3
Reumavorm: Nek


Keer terug naar Artrose

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 8 gasten

Advertentie