Artrose en veel pijn op beide heupen, jonge leeftijd (35 j)

In dit forum je terecht met vragen over (poly-)artrose.

Moderator: Martijn

Artrose en veel pijn op beide heupen, jonge leeftijd (35 j)

Berichtdoor nemrah » wo jun 14, 2017 11:56 pm

Beste mensen,

Dit is mijn eerst bericht op het forum.

Ik ben een jonge man van 35 jaar. Sinds mijn 18de sukkel ik met mijn knieën, vooral rechts - patellofemorale pijnsyndroom. Dit probleem ging op en af, soms goed, soms minder, ik leerde ermee leven.

Een tweetal jaar terug kreeg ik echter ook de diagnose 'subchondrale sclerose' van beide heupen... Ik heb nooit echt gesport of zo - dus dit komt gewoon voort uit een scheefstand, of een onbalans... De arts die deze diagnose stelde vertelde me zonder echt meer 'kom terug als je begint te manken, dan steken we een prothese (en dan wellicht nog 1..)'. Weinig geruststellend, weinig ondersteunend, maar op dat moment was de last die ik had ter hoogte van mijn heupen nog beperkt. De laatste twee jaar neemt deze last echter flink toe.

Een tweetal maanden terug was ik terug bij een kniespecialist omdat ik wel wat meer last had in mijn rechter knie - diagnose . Deze schreef me fysiotherapie voor om de spieren rond de knie te versterken. Diagnose: patellofemorale kraakbeenlijden.

Na drie sessies fysiotherapie (en de oefeningen die ik tussendoor op aanraden van de fysiotherapeut doe) ik de pijn in mijn heupen niet meer te harden. Vooral bij het zitten. Ik kan geen 10 minuten blijven stilzitten... En ik heb een zitten beroep. Het ging hier vooral over 'gesloten ketten oefeningen'. Een tweetal weken terug ben ik dan ook gestopt met de fysiotherapie en de oefeningen. De pijn in mijn heupen en sindsdien nog steeds aanwezig en blijft onveranderd constant... Ontstekkingsremmers helpen niet - pijnstillers brengen enkel verlichting.

Ik heb een reactie van paniek..... En veel vragen :/

1- hebben deze 'gesloten keten oefeningen' een te zware impact gehad op mijn heupen?
2- hebben mijn heupen een 'point of no return' bereikt?
3- hoe evolueert artrose op de heupen? wat kan ik verwachten? wat zijn de fases waar ik door moet? ik heb veel pijn als ik moet stilzitten - belasting - fietsen, wandelen verlicht de pijn zelfs iets. is dit een ontstekingspijn? of 'de artrose zelf'?
4- ik heb nu ook veel meer last in linker en rechter knie. wellicht is dit gerelateerd aan mijn sterk versterkte heupklachten? of is er meer aan de hand? het lijkt wel of er een bom gebarsten is in mijn lichaam, allebei de heupen en knieën doe pijn als nooit tevoren. is dit de artrose? of heb ik een 'ontstekingsziekte'? deze vraag klinkt misschien vreemd maar ik weet het allemaal even niet meer...
5- graag kom ik in contact met jonge lotgenoten, en lotgenoten die artrose hebben in meerdere (knie/heup) gewrichten. of met mensen die deze problemen gekend hebben en ondertussen (een) prothese(s) hebben.

Veel vragen dus.. En een heel onzeker perspectief. Velen onder jullie begrijpen wel wat ik bedoel. Mijn leven lijdt hier ook sociaal, relationeel, mentaal, en stilaan ook professioneel onder. Wellicht zijn er oplossingen, maar vooral ook veel onzekerheid. Daarom ook mijn bericht - mijn ei kwijt :)

Liefs en sterkte aan jullie allen!
nemrah
Nieuw lid
 
Berichten: 1
Reumavorm: artrose

Re: Artrose en veel pijn op beide heupen, jonge leeftijd (35

Berichtdoor krakkemikkie » vr aug 04, 2017 12:07 pm

Hi Nemrah,

Aaai, het hebt het zo flink voor je kiezen gekregen :( Hoe gaat het nu?
Ik heb zelf 3e (tegen 4e aan) graads artrose in mijn rechterheup (ben nu 22) en ben daarmee al flink beperkt, al moet ik zeggen dat ik het geluk heb dat ik met de pijnstillers amper pijn ervaar. Hoe dan ook wil ik zelf het liefst zo snel mogelijk die nieuwe heup, vooral ook omdat ik er toch verkeerd door loop. Persoonlijk zou ik als ik zo veel pijn zou hebben als jij nu hebt, meteen een tentje neerzetten op de poli orthopedie: ik hoor zoveel positieve verhalen over kunstheupen, dat 't het mij persoonlijk dus waard lijkt om ze er in te knallen. Ook vooral om weer goed te gaan lopen en zo misschien ook je knieën weer wat meer te ontlasten (of kraam ik nu iets heel onzinnigs uit? Ik heb er verder ook geen verstand van). Zeker op je 35e wil je gewoon lekker kunnen leven!

Heel veel sterkte met alles! Ik hoop dat er snel wat aan die pijn gedaan kan worden! Alle emoties horen er helaas bij, maar laat je niet gek maken door krakkemikkige gewrichten!

Liefs,
Krakkemikkie
krakkemikkie
Nieuw lid
 
Berichten: 3
Reumavorm: Artrose


Keer terug naar Artrose

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 5 gasten

Advertentie