Paardenmelk

In dit forum je terecht met vragen over (poly-)artrose.

Moderator: Martijn

Paardenmelk

Berichtdoor Yvonne » zo nov 12, 2006 9:52 pm

Lieve lotgenoten,

De laatste weken is de pijn in m'n handen erg toegenomen. Ik hoorde van iemand dat creme, op basis van paardenmelk, helpt om die pijn te verminderen. Heeft iemand hier ervaring mee?

Groetjes, Yvonne.
Yvonne
Lid
 
Berichten: 44
Reumavorm: artrose

Berichtdoor Eigenwijs » ma nov 13, 2006 2:36 am

Och als paardenmelk niet helpt zou je altijd nog marmottenzalf uit Oostenrijk, zeemeeuwenstrontzalf van Texel, Heidezalf uit Drenthe of een eigen brouwsel van het onkruid uit je tuin kunnen proberen.
Kortom: Ik zou er niet intrappen. :wink:

Bovenstaande zalfjes bestaan allemaal en staan er allemaal om bekend (vooral bij de verkoper uiteraard) dat ze reuma of reumatische klachten kunnen genezen. :roll:
Avatar gebruiker
Eigenwijs
Site Admin
 
Berichten: 692
Woonplaats: Zevenhuizen (Gn)

Berichtdoor A.G. STEEMERS » ma nov 13, 2006 11:10 am

Hallo yvonne net wat eigenwijs zegt je moet niet alles geloven en als je op de natuurlijke manier iets wilt moet je opzoek gaan naar een goede natuurarts en niet zomaar zelf gaan klooien sommige verzekeringen vergoeden het dan zelfs het is echt zonde van je geld om van alles te proberen.En zo natuurlijk zijn die zalfjes meestal niet want vaak zit er parfum in of zo mensen vergeten vaak dat homeopatische dingen ook medicijnen zijn en soms zelfs schadelijk kunnen zijn als je het te lang gebruikt Groetjes Anja
A.G. STEEMERS
Lid
 
Berichten: 164
Woonplaats: Ter Apel

Berichtdoor Yvonne » di nov 21, 2006 10:15 pm

Dank jullie wel voor de reacties. Voel me nu wel een beetje belachelijk met m'n paardenmelk.....Ik ga daar dan maar niet aan beginnen, maar door die pijn wil ik gewoon alles proberen om maar niet steeds die pijnstillers te hoeven slikken die me zijn voorgeschreven.

Ben inmiddels begonnen met het insmeren van m'n handen met spiroflor gewrichtsgelei, van vsm. Het schijnt wel een aantal weken te duren voordat je resultaat merkt. Heeft iemand hier misschien ervaring mee, of is het ook weer weggegooid geld :roll: ?

Met de Glucosamine ben ik maar weer gestopt, merk echt geen verbetering. Niks geen licht pijnstillende werking :( , de vergroeiing van m'n vingers gaat gewoon door en krijg ook steeds meer knobbeltjes.

Wat doen anderen toch om die pijn te verlichten???

Sterkte voor iedereen en groetjes, Yvonne.
Yvonne
Lid
 
Berichten: 44
Reumavorm: artrose

Berichtdoor sas » wo nov 22, 2006 11:53 am

hoi yvonne,

vanuit mijn natuurgeneeskundige kennis en mening(!)

paardemelk wordt hard gepromoot omdat het minder vet is dan koemelk en de rest is opgebazen boel dus je kan ook koemelk aan je handen smeren.
ik zou al die zalfjes niet te hard geloven. als je toch wil smeren doehet dan met calendulazalf, is niet duur en overal goed voor.
en homeopathie zover ik weet is voor doorbijters die van hun allergien afwillen maar heb nog nooit over iemand gehoord die van zijn reuma af is geraakt. dus daar ben ik erg nieuwsgierig naar.

Als je t mij vraagt gewoon ontstekingremmers en pijnstillen en lang leve de o zo slechte cortisone want die hebben me we eens vaker gered.

Als je toch de natuurgeneeskunde op wil gaan kijk dan richting fytotherapie. in theorie (!) zijn er middelen die zouden kunnen werken.wetenschappelijk ondergrond op basis van inhousstoffen vb zwarte bes(tinctuur) is een natuurlijke ontstekingremmer en heermoes bevat veel silicea en werkt erg zuiverend. Mijn reuma is over heel mijn lichaam te actief om echt te helpen. misschien als het alleen in je handen zit dat je er baad bij kan hebben.maar ik heb het zelf nog niet getest.
Vroeger heeft heermoes me we al van enig blaasontsteking af geholpen en ze is nooit meer teruggekomen dat wel.

Sterkte ermee
liefs mientje
Vroeger dacht ik dat mijn beperkingen mijn grenzen waren.
Avatar gebruiker
sas
Lid
 
Berichten: 294

Berichtdoor Yvonne » wo nov 22, 2006 10:09 pm

Hoi Mientje,

Lief van je, dat je zo uitgebreid reageert. Weet eigenlijk niets van natuurgeneeskunde, maar door allerlei reclames enz., ga ik dan het een en ander proberen. Maar nu heb ik wel begrepen, dat ik het toch maar gewoon bij de pijnstillers moet houden.

Heb ook artrose in m'n linkerknie, maar daar hebben ze de ergste pijn weg kunnen halen door het kapotte kraakbeen glad te schaven. Jammer dat zoiets niet mogelijk is met de gewrichtjes in je vingers. Nou ja, we moeten gewoon maar verder.

Wens jou ook heel veel sterkte.

Groetjes, Yvonne.
Yvonne
Lid
 
Berichten: 44
Reumavorm: artrose

Berichtdoor birgit » do nov 23, 2006 8:54 am

Ik heb bijna 2 jaar MTX geslikt voor RA klachten, verminderde wel wat maar nou niet echt dat het denderend veel verschil maakte - ook geexperimenteerd met verschillende doseringen maar dat haalde niet veel uit. In overleg met reumatoloog (in het VU) de MTX langzaam afgebouwd en ondertussen met homeopatie begonnen. Er is geen standaard medicijn voor RA (of voor welke reumavorm dan ook), hangt erg van je persoon en aard van klachten af. En ik heb er na 3 maanden erg veel baat bij, klachten zijn met 2/3 verdwenen, ik heb nu slechts +/- 1 week per maand pijn die door het lichaam 'reist', van vingers naar nek, via pols naar knie, rug, weer vingers, stijf etc., maar daarna ben ik weer een tijdje pijnvrij. Ik wil absoluut niet promoten dat iedereen naar de homeopaat moet, maar dat homeopatie alleen goed is om van allergien af te komen is ook onzin. De reumatoloog is het ermee eens, hij haalde direct wat recente onderzoeken naar voren waaruit eigenlijk blijkt dat er nog lang niet voldoende vergelijkend onderzoek is gedaan -geen prioriteit dus geen geld- maar dat er wel degelijk positieve ervaringen zijn.
birgit
Lid
 
Berichten: 12
Woonplaats: buitenland

Berichtdoor Eigenwijs » do nov 23, 2006 6:39 pm

Ach het kan in de meeste gevallen natuurlijk geen kwaad om het eens te proberen maar pas wel op dat je niet een kapitaal besteed aan onzinnige dingen. En zorg dat je van tevoren goed op de hoogte bent van wat het is, of er een wisselwerking kan zijn met je normale medicatie, of het schadelijk is of kan zijn enz.
Avatar gebruiker
Eigenwijs
Site Admin
 
Berichten: 692
Woonplaats: Zevenhuizen (Gn)

Berichtdoor birgit » vr nov 24, 2006 1:10 pm

Wat kosten betreft: de zorgverzekering vergoed homeopatie dus ik hoef me voor mijn persoonlijke bestedingen geen zorgen te maken. Als ik kijk naar de collectieve kosten dan is een bezoek aan een homeopaat een stuk goedkoper (huisartstarief) dan een reumatoloog (specialistentarief) en ook de medicatie is fors goedkoper dan bijv. de zeer dure biologicals - maar dat moet alsjeblieft voor niemand een belemmering zijn om specialist/biologicals te kiezen!!! Als homeopatie en een aantal andere alternatieve geneeswijzen 'onzinnige dingen' zouden zijn en 'ach het kan meestal geen kwaad', waarom zouden er ueberhaupt nog verzekeringsmaatschappijen zijn die het vergoeden? Kattendrekpastilles van de drogist of van een dubieuze internethandel worden terecht niet vergoed, als iemand dat wil proberen zal hij/zij dat inderdaad zelf moeten betalen.
Maar zoals ik schreef, ik heb een goede discussie gehad met de reumatoloog over homeopatie en die staat achter mijn beslissing.
In z'n algemeenheid –als ik de site zo af en toe lees- moet bijna iedereen in overleg met huisarts en/of reumatoloog behoorlijk experimenteren met medicatie voordat men een beetje ingesteld raakt, en dan nog is het de vraag hoelang het lichaam de aanslagen van zware medicatie kan verduren voordat er weer naar andere cocktails van middelen moet worden gezocht. Hoevelen tobben er niet met hun leverwaarden? Reuma is een sh*t ziekte, maar de meeste reguliere medicijnen zijn ook sh*t, helaas.
Ik heb gekozen om homeopatische middelen te proberen omdat dat gebaseerd is op een andere benadering van ziekte&behandeling. En ik heb het geluk dat het tot nu toe goed aanslaat, hoewel ik me ook realiseer dat dit niet betekent dat ik genezen ben, en ik ben ook realistisch genoeg om te weten dat klachten op een gegeven moment weer terug kunnen komen, en dan moet ik weer kijken hoe dan het gevecht te voeren (alternatief of regulier). Voor nu ben ik simpelweg blij met het resultaat, ik voel me prima, that's all. Enne, dit is dus een persoonlijke ervaring (nav Mientjes vraag hierboven of er iemand is met positieve ervaring), ik heb absoluut niet de behoefte om zieltjes te winnen of zoiets, nee hoor laat iedereen alsjeblieft z'n eigen keuzes en z'n eigen waarde. Maar dit is een ander geluid dan de meeste verhalen op deze site, ik hoop dat er ook een beetje respect voor is.
(ps, ik draag geen geitenwollensokken, ben ook geen vegetarier, doe niet aan new age etc….)
birgit
Lid
 
Berichten: 12
Woonplaats: buitenland

Berichtdoor sas » zo dec 17, 2006 6:32 pm

hey brigit

Fijn dat je reageert, het is zeker leuk te horen de het voor jou aanslaat want dat wil zeggen dat het zeker te proberen valt en! dat er slaagkans is.
IK hoop dat deze middelen lang voor je mogen werken en eventueel zelfs genezing kunnen bieden( optimistisch en soms naif kan zo aangenaam zijn he)

respect hoor!
liefs mien
Vroeger dacht ik dat mijn beperkingen mijn grenzen waren.
Avatar gebruiker
sas
Lid
 
Berichten: 294

Berichtdoor Yvonne » zo dec 17, 2006 10:47 pm

Een paar dagen geleden heb ik hier een berichtje geplaatst, maar het staat er niet meer :shock: . Het was niet schokkend of zo, het ging gewoon om een nieuwe poging van me om de artrose te verlichten. Heb nl. een afspraak gemaakt voor electro acupunctuur en was benieuwd of iemand daar ervaring mee heeft.

Maar goed, misschien is het gewist door de webmaster.

Heel veel sterkte voor iedereen, fijne kerstdagen en alle goeds voor 2007.

Groetjes, Yvonne.
Yvonne
Lid
 
Berichten: 44
Reumavorm: artrose

Berichtdoor sas » zo dec 17, 2006 11:13 pm

hey yvonne er was panne en daardoor zijn een paar barichtjes verdwenen. Martijn heeft een berichtje geplaatst

mientje
Vroeger dacht ik dat mijn beperkingen mijn grenzen waren.
Avatar gebruiker
sas
Lid
 
Berichten: 294

Berichtdoor Eigenwijs » ma dec 18, 2006 1:03 pm

Klopt, door de storing zijn een aantal berichten verloren gegaan.
De berichten zijn dus niet expres gewist.
Avatar gebruiker
Eigenwijs
Site Admin
 
Berichten: 692
Woonplaats: Zevenhuizen (Gn)

Re: Paardenmelk

Berichtdoor hw » zo feb 04, 2007 9:28 pm

[quote="Yvonne"]Lieve lotgenoten,

De laatste weken is de pijn in m'n handen erg toegenomen. Ik hoorde van iemand dat creme, op basis van paardenmelk, helpt om die pijn te verminderen. Heeft iemand hier ervaring mee?

Groetjes, Yvonne.[/quote]

Hallo Yvonne,

Zelf heb ik Fybromialgie :oops: en gebruik vaak murmeltierzalf of witte olie en ik heb er zeker baat bij. misschien helpt t voor de 1 wel de andere niet weet ik niet maar bij mij werkt het zeker!!!!! :lol:
Groetjes H.W.
hw
Nieuw lid
 
Berichten: 1
Woonplaats: assen


Keer terug naar Artrose

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

Advertentie