Heup impingement

Dit forum is voor alle vragen en berichten over vormen van reuma waarvoor geen specifiek forum bestaat.

Moderator: Martijn

Heup Impingement

Berichtdoor sjon » vr feb 11, 2011 3:57 pm

Hallo,

Ik heb vorige week te horen gekregen dat ik Artrose en een Impingement in rechter heup heb. Sinds vorig jaar heb ik erge pijn in de heup, bekken, bovenbeen en bil, waardoor lopen, fietsen, zitten en autorijden erg pijnlijk is en dit niet langer dan een half uur kan doen. Onderzoek heeft uitgewezen dat ik Artrose en een Impingement in de heup heb, waardoor ook ontstekingen ontstaan door de inklemming bij bewegen. Pijnmedicatie is momenteel hoog, maar dan nog beperkt resultaat.

Zijn er binnen dit Forum mensen die hier ook mee bekend zijn, en waar ik ervaringen mee uit kan wisselen?
Zijn er ook mensen die bekend zijn met een Arthroscopie.

Hoor graag van jullie.

Met vriendelijke groet,

Sjon
sjon
Lid
 
Berichten: 13
Reumavorm: Artrose, Impingement

Re: Heup Impingement

Berichtdoor sjon » za feb 12, 2011 2:13 pm

Is er dan niemand die bekend is met een heup impingement????? :cry:
sjon
Lid
 
Berichten: 13
Reumavorm: Artrose, Impingement

Re: Heup Impingement

Berichtdoor Chrissy » za feb 12, 2011 9:22 pm

Hoi Sjon,

Ik heb aan beide kanten schouder impingement en wordt hier 23 februari aan geopereerd. Eerst de rechterschouder die geeft de meeste klachten. Hierbij halen ze een stukje van het schouderblad af en bikken ze de kalk uit de pees en ik geloof dat ze ook een pees moeten hechten.
Zal anders zijn als de heup maar kan me voorstellen dat dat ook veel pijn doet. Ik heb deze klachten al 15 jaar aan mijn schouders, de bovenarm zit als het ware te veel in de kom waardoor bewegen pijnlijk is en allerlei dingen klem komen te zitten.

Sterkte met je heup!

groetjes Chrissy
De allermooiste dingen in het leven zijn onzichtbaar en zelfs niet aanraakbaar, je kunt ze alleen maar voelen met je hart.

http://www.dagboektherapiehond.blogspot.com
Chrissy
Lid
 
Berichten: 134
Reumavorm: R.A., Artrose

Re: Heup Impingement

Berichtdoor sjon » zo feb 13, 2011 1:01 am

Hallo Chrissy,

Dank je voor je reactie, bij mij is het ook een beklemming waardoor het gaat drukken op zenuwen en pezen wat er in dit gebied veelvuldig aanwezig is. Doet inderdaad veel pijn, dus kan met dat bij jou ook goed voorstellen, en dan ook nog eens aan twee kanten. Ik kan sinds een jaar bijna geen leuke dingen meer doen, want het beperkt me heel erg in mijn mogelijkheden

Ik wens je heel veel sterkte de komende tijd, en hoop dat de operatie's de problemen voor je op gaan lossen. Laat het als je weer een beetje hersteld bent van de operatie a.u.b. even weten hoe het resultaat is.

Groetjes Sjon
sjon
Lid
 
Berichten: 13
Reumavorm: Artrose, Impingement

Re: Heup Impingement

Berichtdoor Bregman » zo feb 27, 2011 4:32 pm

Hallo, ik kreeg vorige week te horen dat ik een impingment in mn schouder heb en botaangroei en een beginnende frozen shoulder, ben juli 2010 geopereerd aan een labrumscheur,ging de betere kant op, maar in dec. door gladheid op mn schouder gevallen, vanaf dat moment weer pijn gekregen, nu een injectie in mn schouder gehad en arthrotec, daar kon ik niet tegen, dus nu paracetamol-codeine en diazepam voor de nacht, constant kramp in mn nek, slaap slecht,nog steeds fysio, eind maart terug naar orthopeet, als het niet verbeterd, wil hij dat botaangroei weghalen, maar heb geen idee, of dit met die inklemming te maken heeft, iemand een antwoord voor mij?

gr Miranda
Bregman
Nieuw lid
 
Berichten: 1
Reumavorm: botaangroei

Re: Heup Impingement

Berichtdoor Toon73 » zo feb 27, 2011 11:27 pm

Hallo Sjon,


Ik ben 37 jaar en in een voetbalwedstrijd in januari 2009 kreeg ik een beuk tegen mijn heup en sindsdien zijn er bij mij klachten ontstaan.
Vooral lage rugpijn, pijn in bil en hamstring. Na een jaar kreeg ik een diagnose heupslijtage vanwege heup impingement en leef er maar mee. Ik heb het trouwens in beide heupen.
Ik kreeg steeds meer (pijn) klachten en dat beperkte me ook steeds meer in het dagelijks leven.
Even stofzuigen, mijn kind optillen of een stuk lopen ging met steeds meer moeite.
In overleg met mijn orthopedisch chirurg heb ik besloten om mij te laten opereren. Deze operatie is vrij nieuw (medisch gezien) en resultaten op de lange termijn zijn niet bekend.

ik ben 23-11-2010 geopereerd aan impingement in mijn linkerheup in het Spaarne ziekenhuis in Hoofddorp.
Mijn chirurg was dr. Vergroessen.
Het was een heupbesparende operatie en ze hebben mijn heupkop uit het heupgewricht gehaald. Hierbij zijn ook beenspieren los gemaakt van het bot om de kop uit het gewricht te kunnen halen. De heupkop had een afwijkende vorm door overmatig botgroei en had meer een vorm van een peer ipv een bol. (Op de website ortho-care.eu staat dat heel mooi uitgelegd)
Tijdens de operatie is er veel bot weggehaald en is de heupkop weer mooi rond gemaakt.
Het was een zware operatie en het herstel is heel anders dan bij een prothese operatie.
Omdat er veel bot was weggehaald bestond de kans voor het afbreken van de heupkop door teveel belasting.
Ik heb 5 dagen in het ziekenhuis gelegen en daarna 6 weken thuis. Ik mocht niet meer dan 10% belasten op het geopereerde been.
Ik mocht niet bukken en heb of met 2 krukken gelopen of in de rolstoel gezeten. Ik mocht het been alleen aantippen met niet meer dan 8 kilo lichaamsgewicht. Mijn been- en bilspieren verdwenen als sneeuw voor de zon hierdoor.
Na 6 weken was de controlefoto prima en moest ik proberen op 90 % belasting te komen na 12 weken na de operatie.
Inmiddels zijn er ruim drie maanden na de operatie verstreken, maar ik heb nog niet het gevoel dat ik er al ben.
Ik heb nog veel last van het gewricht en vooral met lopen en bukken. Vooral de opstartproblemen zijn lastig, dus uit een stoel of auto komen.
Men zegt dat ik te ongeduldig ben, maar de revalidatie is een lange ruk, kan ik je vertellen. Ik had gedacht al 100% te zijn, maar dat valt dus tegen.
Ik moet 4 tot 6 maanden rekenen voordat ik wat kan zeggen of de operatie geslaagd is geweest of niet.
Ik heb nog steeds 3 keer in de week fysio waarmee ik keihard bezig ben. Dus veel fietsen, crosstrainer, legpress etc.
Mijn spieren zijn bijna weer op het oude niveau.
Eind maart moet ik weer terug naar mijn chirurg. Ik zal je laten weten hoe het er dan voor staat.
Toon73
Nieuw lid
 
Berichten: 4
Reumavorm: Heupatrose

Re: Heup Impingement

Berichtdoor edith1 » zo maart 27, 2011 10:44 pm

hallo allemaal, mijn zoon [23] heeft heup impingement hij wordt in mei geopereerd in het haga zieken huis in den haag om verdere slijtage te voorkomen, de heupkoppen zijn niet mooi rond en de kommen zijn te diep, dit word verholpen, misschien herkend iemand dit.
groet edith
edith1
Nieuw lid
 
Berichten: 3
Reumavorm: impingement

Re: Heup Impingement

Berichtdoor Toon73 » ma maart 28, 2011 7:49 pm

edith1 schreef:hallo allemaal, mijn zoon [23] heeft heup impingement hij wordt in mei geopereerd in het haga zieken huis in den haag om verdere slijtage te voorkomen, de heupkoppen zijn niet mooi rond en de kommen zijn te diep, dit word verholpen, misschien herkend iemand dit.
groet edith


Hallo Edith,

Als je mijn stukje hierboven hebt gelezen, dat is ook doordat mijn beide heupkoppen niet mooi rond zijn.
Het is meer een 'peervorm'. Bij 1 heup is nu dus de heupkop weer rondgemaakt. Ik ben nog steeds in revalidatie met veel fysio en het is een aardige zware ingreep gebleken. Wat voor operatie krijgt je zoon? En worden zijn beide heupkoppen tegelijkertijd geopereerd?
Lijkt mij eigenlijk niet aannemelijk aangezien ik na de operatie van 1 heupkop totaal immobiel was en zonder hulp niets kon voor 6 weken.
Ik hoor graag van je hoe of wat, want ik vind eigenlijk ook niet zoveel mensen die hieraan zijn of worden geopereerd.
Toon73
Nieuw lid
 
Berichten: 4
Reumavorm: Heupatrose

Re: Heup Impingement

Berichtdoor edith1 » ma maart 28, 2011 10:11 pm

hallo Toon, eindelijk iemand die bekend is met impingement,mijn zoon begon voor 2 jaar terug last te krijgen van zijn heupen,hij voetbalde intensief, ging naar de fysio ,toen doorverwezen naar de orthopeed, foto''s,scans enz. eerst wisten ze niet wat het was maar een opmerkend arts in assen die de foto''s bekeek wist te vertellen dat het heup impingement was en stuurde ons door naar Den Haag daar zit een chirurg die deze operatie vaker heeft gedaan, hij gaf metteen aan dit te willen opereren omdat hij al slijtage heeft en om alles weer goed passend te maken.
de bedoeling is eerst de rechterheup en drie maand later de andere kant met een herstel periode van 3/4 jaar. wat ons gezegd is ,is 2nachten ziekenhuis ,de eerste 3weken leren krukken lopen en dan op een hometrainer,volgens mij valt dat vies tegen als ik jou verhaal zo hoor, maar ja voor het goede doel [nou ja,volgens mij is het uitstel van executie, op den duur ben je toch toe aan protese''s] weet niet wat jou arts daar over gezegd heeft .
hoe gaat het met de pijn na zo''n operatie?
groet edith
edith1
Nieuw lid
 
Berichten: 3
Reumavorm: impingement

Re: Heup Impingement

Berichtdoor Toon73 » ma maart 28, 2011 10:34 pm

Hoi Edith,

Ik heb 5 dagen ziekenhuisopname gehad en de eerste 6 weken met 2 krukken gelopen met niet meer dan 10% belasting op mijn geopereerde been.
Daarna nog een aantal weken afbouwen met de krukken en dus na een week of 10 was ik, zeg maar, krukvrij.
Ik wil je zoon niet een schrikbeeld geven, maar ik heb heel veel pijn gehad. Elke beweging die ik maakte deed pijn. Of ik nu lag of zat, dat maakte niet uit.
Naar de wc gaan of douchen was een opgave. Slapen was de eerste 5 weken ook een echte ramp.
Slaappillen hebben mij in ieder geval niet geholpen. Ik hoop dat je zoon een sneller herstel heeft.
Ik had er niet aan moeten denken om na 3 maanden weer geopereerd te moeten worden. Ik kon eigenlijk nog niks na 3 maanden.
Nu na ruim 4 maanden na de operatie loop ik nog steeds niet goed en vooral de eerste meters na het opstaan vanuit een zittende positie gaan nog erg slecht.
En inderdaad wat jij al aangaf, deze operatie is gedaan om hopelijk zo lang mogelijk een prothese uit te stellen.
Morgen moet ik weer naar mijn chirurg en ga wel van hem horen hopelijk hoe ik ervoor sta en of mijn herstel op een normale manier gaat.
Als je nog meer wilt weten dan hoor ik dat wel.
Ik zou graag horen van je hoe de operatie is gegaan van je zoon en hoe hij het allemaal ervaren heeft.
In ieder geval succes en sterkte toegewenst.
Toon73
Nieuw lid
 
Berichten: 4
Reumavorm: Heupatrose

Re: Heup Impingement

Berichtdoor peter1983 » do apr 14, 2011 11:35 am

Hallo Sjon,
Ik lees net je verhaal en dat klinkt heel bekend in me oren.
Denk dat we elkaar de hand kunnen schudden.Naar 2,5 jaar veel ziekenhuis te hebben bezocht zijn ze erbij ook achter gekomen dat ik ook heupimpingment heb.Ook aan beide kanten.Eerste instantie zeiden ze jongen je hebt de heupen versleten leer er mee te leven pas alles aan werk,stoppen met voetbal en zorg dat je prive leven er niet te veel onderlijd.Lekker hoor ben je 25 jaar en woont net samen.Nu 2,5 jaar later nieuwe functie in het bedrijf gestopt met voetallen veel leuke dingen moeten missen en moeilijke privesituaties verder.Weer op bezoek bij de orthopeet.Hij wist niet meer wat hij moest doen alles geprobeerd fysio spuiten niets hielp maar wou niet opereren veel te jong voor nieuwe heupen.Hij stuurde me door naar Arnhem naar dokter visser hopen dat hij nog wat kon en ja gelukkig hij wou wel wat proberen heuparthroscopie.Alleen niet met de garantie dat het gaat werken maar nieuwe heupen kunnen we altijd nog zegt hij.De bedoeling is dat ik eind augusters word geopereerd.revaledatie is even afwachten hoe erg de schade binnen is mocht er scheurtjes zijn dan word het 6weken plat liggen zo niet 6 weken gewoon op krukken.Op dit moment leef ik op tramadol en nog slechtere dagen loop ik met krukken.Ben benieuwd hoe jij met de situatie omgaat en beleefd en hoe het verder met je gaat.
peter1983
Nieuw lid
 
Berichten: 1
Woonplaats: goor
Reumavorm: impingmentheupen

Re: Heup Impingement

Berichtdoor edith1 » do jun 02, 2011 9:24 pm

hallo, na een aantal weken hier een bericht,mijn zoon is geholpen aan zijn rechterheup,kop is rond gemaakt en het uiteinde van de kom is ingekort zodat de 'passing' weer goed is,ze hebben een stuk bot met spieren en al los gesneden,om zo bij de kop en kom te kunnen komen,en dit later weer terug gezet,opdeze manier gaat de revalidatie sneller omdat de spieren niet los gesneden zijn('deze manier noemen ze"de voorste benadering".
ook bij rob was er al slijtage opgetreden,dit was een soort kraakbeen flap geworden,dit is inde kop weer terug geplaatst en vast gelijmd,in de hoop dat dit weer gaat hechten.
de eerste 6weken mag hij niets belasten, daarna is er een controle,pijn valt reuze mee hij slikt eigenlijk maar een paar paracetamolletjes,alleen het been kan hij nog niet optillen,maar dat komt vast wel weer.
dus afwachten maar, maar mocht het allemaal niet baten dan zij er volgens dr.Hogervorst nog wel meer mogelijk heden,wie weet voor jullie ook in den haag.
mvg edith
edith1
Nieuw lid
 
Berichten: 3
Reumavorm: impingement

Re: Heup impingement

Berichtdoor sjon » ma sep 05, 2011 10:47 pm

Hierbij opnieuw een oproep voor mensen die zelf een ervaring hebben of gehad met een heup .
- wat zijn de klachten
- op welke manier is de diagnose vastgesteld door de specialist
- welke behandeling is voorgestel/ingezet door de specialist (medicatie, therapie of operatief)
- wat is de ervaring met de ingezette en/of voorgestelde behandelplan
- welke medicatie is ingezet, en wat is de ervaring daarmee
- heeft therapie verlichting van de klachten gegeven (fysiotherapie/manueel/mensendieck/acupunctuur/enz.)

Graag jullie ervaring met ons delen!!!!

M.vr.gr. Sjon
sjon
Lid
 
Berichten: 13
Reumavorm: Artrose, Impingement

Re: Heup impingement

Berichtdoor leonie » zo sep 18, 2011 10:07 pm

Hoi Sjon,

Ook ik heb (helaas...) heup impingement. Het zit bij mij op de heuphals, waardoor bij bepaalde (vele helaas) bewegingen het tegen de heupkom ingang stoot. Hierdoor zijn er waarschijnlijk een aantal scheurtjes ontstaan in het labrum, dit geeft een pijn die vrijwel 24-uur per dag aanwezig is en soms misselijkmakend is.
Wat bij mij ook erg hinderlijk is is de beperking die ik heb in bepaalde bewegingen. Ik kan bijv. mijn been niet meer spreiden, en een been over het andere leggen (zoals een vrouw o.a. doet bij het dragen van een rokje) is ook ook niet mogelijk, het gaat gewoonweg niet. Ook het op de fiets stappen gaat niet meer zoals het moet....tja zo is er nog meer, maar dit zijn de belangrijkste beperkingen.
Ik weet dit nu sinds 1 jaar en 2 maanden dmv een MRI. Ik loop bij een orthopeed bij de Maartenskliniek in Nijmegen.
Ik heb in febr'11 een corticosteroidinjectie gehad en deze heeft ong. 2 maanden geholpen....niet voor de bewegingen, maar voor de pijn. Het was heerlijk!
Nu ben ik weer terug bij af en heb geprobeerd om er mee te leven, maar het wil gewoonweg niet...mijn leven draait nu om mijn heup en dat wil ik echt niet.
Mijn orthopeed raadt me aan om een kijkoperatie van de heup te doen, zodat ze het labrum en ook het kraakbeen na kunnen kijken. Alleen zie ik dit niet zo zitten omdat hij me niet kan vertellen of hij me kan helpen. Op de MRI zijn wel een aantal afwijkingen te zien, maar hoe ernstig het is weet hij echt niet.
Wat nog wel belangrijk is om je te vertellen is dat dit niet mijn enige lichamelijke ongemak is helaas. Ik loop ook bij de reumatoloog voor mijn gehele lijf, heb al sinds mijn 15e pijn in mijn lijf...waardoor ik al erg veel hinder heb.
Hierdoor heb ik nog meer twijfel voor een kijkoperatie, ik ben bang voor een domino effect in mijn lijf.
Ik heb nu dan ook besloten om een second opinion te doen en om daarna weer te beslissen.
Ik gebruik bij zware activiteiten 600 mg max 3 keer per dag, maar dit alleen als de activiteit echt moet. En als iets niet perse moet dan annuleer ik het. Ik heb nl. ook een gezin te runnen. Ik werk niet door de andere klachten waar ik al over sprak. Ik bof dat mijn man een goede baan heeft.

Tja voor mij is wel duidelijk dat er echt iets moet gebeuren, maar wat is nu nog een vraagteken. Ik vind een kijkoperatie waarbij je heup uit de kom getrokken wordt geen prettig idee, iets in mij zegt ook dat ik het niet moet doen.....

Mocht je nog wat willen weten, dan hoor ik het graag.

Wel wil ik je vragen of jij door je heup impingement beperkingen hebt in bewegen....hoor dit nl. niet heel erg vaak.

groetjes Leonie
leonie
Nieuw lid
 
Berichten: 4
Reumavorm: impingement en fibro

Heup impingement

Berichtdoor sjon » do jan 12, 2012 4:57 pm

Hierbij opnieuw een oproep voor mensen die zelf een ervaring hebben of gehad met een heup impingement!!!
- wat zijn de klachten
- op welke manier is de diagnose vastgesteld door de specialist
- welke behandeling is voorgestel/ingezet door de specialist (medicatie, therapie of operatief)
- wat is de ervaring met de ingezette en/of voorgestelde behandelplan
- Is de Arthroscopie goed verlopen, en heeft dit voldoende positieve resultaten opgeleverd (klachten vrij?)
- welke medicatie is ingezet, en wat is de ervaring daarmee
- heeft therapie verlichting van de klachten gegeven (fysiotherapie/manueel/mensendieck/acupunctuur/enz.)

Graag verzoek ik jullie om ervaringen met ons delen!!!!

M.vr.gr. Sjon
sjon
Lid
 
Berichten: 13
Reumavorm: Artrose, Impingement

Volgende

Keer terug naar Overige vormen van reuma

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 6 gasten

Advertentie