a typische artritis ??????

Dit forum is voor alle vragen en berichten over vormen van reuma waarvoor geen specifiek forum bestaat.

Moderator: Martijn

a typische artritis ??????

Berichtdoor snarf » zo nov 08, 2015 6:28 pm

Hallo allemaal, ik volg al even het forum, opzoek naar vergelijkbare klachten en eventueel ideeen.

Mijn verhaal begint 3 jaar geleden met een onsteking eerst in mijn linkerknie en een paar maanden later mijn rechterknie. Dit werd allebei als slijmbeursontsteking behandeld en was na enkele weken weer over.
Dec 2013 onstond een ontsteking in mijn linkervoet. Al in januari doorverwezen naar de reumatoloog. Eerste diagnose jicht. Herhaaldelijk onstekingsvocht uit gewricht gehaald om te kijken of er kristallen te vinden waren. Met veel fantasie dacht hij wat te kunnen zien dus jicht medicijnenslikken zonder resultaat.
Uiteindelijk stootkuren prednison uitmondend in ""onderhoudskuur"" van 30 mg. Hielp tegen de pijn, maar loste verder niets op. Wel kreeg ik in die periode een ontsteking in mijn rechter enkel erbij.
Oktober vooronderzoek voor kijkoperatie linkervoet daar bleek ik met een bloedsuiker van 25 te lopen, dus stoppen met prednison.
Vanaf die tijd kan ik niet meer werken (bouw) .
In dec2014 kijkoperatie gehad waarbij ze heel veel littekenweefsel in het enkelgewricht tegen kwamen en weinig onstekingshaarden. Vreemd , gezien de ontstekingswaarden in mijn bloed van 125 en 134.

Vanaf dec ook een nieuwe reumatologe, een hele felle dame die mijn geval direct in de groep gooide. Daarna diverse bloed , ontlasting en urine onderzoeken gehad, alsmede scans, echoes en fotos. Conclusie : u bent kerngezond, alleen zwaar ontstoken enkels en torenhoge onstekingswaarden.

Ondertussen ook in duitsland geweest voor lyme onderzoek, waarbij bij de 3e test die in nederland niet gedaan wordt als de eerste 2 negatief zijn, een verhoogde waarde kwam.
Met deze uitslag in het radboud geweest, de gegevens van het haga ziekenhuis meegenomen, een onderzoek gehad door een lyme specialist, maar die vond het gezien de onderzoeken en de hoge ontstekingswaarden niet aannemelijk dat het lyme was.

In januari van dit jaar begonnen met mtx 25 mg wekelijks. Na 3,5 maanden geen enkel resultaat.
Helaas was mijn reumatologe vertrokken naar een ander ziekenhuis, dus weer een andere.
Begonnen met embrel gedurende 10 weken, in de tussentijd liepen de ontstekingswaarden terug naar rond de 45, maar na tien weken weer rond de 85.
Uiteindelijk voor elkaar gekregen om het hoofd van de reuma afdeling als arts toegewezen te krijgen:-). Goeie vent, betrokken en meelevend.
gestopt met embrel, en begonnen met humira. Geen succes! Twee weken met migraine op bed gelegen en allerlei andere vage klachten, dus humira gestopt.

Nu sinds 3 weken tocilizumab . Eerste spuit ernstige verergering van de klachten, plus een pols die begint op te spelen, maar nu gaat het wel, maar geen vooruitgang nog.

Mijn vraag is nu: zou dit wel de goede behandelings methode zijn?
Volgens de reumatoloog geen klassieke reuma maar een atypische arthritis.
Is er iemand die iets dergelijks heeft, tips heeft of alternatieven?
is er ergens op de wereld misschien een arts die hier iets mee kan? Want ik twijfel erg en word van alle medicatie allen maar minder......

Sorry voor het ellenlange betoog, maar ik weet het echt niet meer.
Laatst bijgewerkt door snarf op ma nov 09, 2015 3:15 pm, in totaal 3 keer bewerkt.
snarf
Nieuw lid
 
Berichten: 2
Reumavorm: ra ?

Re: a typische artritis ??????

Berichtdoor Lalage » zo nov 08, 2015 8:11 pm

Wat een gedoe :( Ik weet het ook niet, maar herken wel de zoektocht naar de juiste medicatie. Het vervelende is dat het ook nog maanden duurt voordat je weet of iets werkt.
Lalage
Lid
 
Berichten: 575
Reumavorm: reumatoïde artritis

Re: a typische artritis ??????

Berichtdoor snarf » zo nov 08, 2015 9:00 pm

Ja, en dan is een jaar weer snel om........
snarf
Nieuw lid
 
Berichten: 2
Reumavorm: ra ?


Keer terug naar Overige vormen van reuma

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 6 gasten

Advertentie