tweesteden zkh weigert aanvraag second opinion

Dit forum is voor alle vragen en berichten over vormen van reuma waarvoor geen specifiek forum bestaat.

Moderator: Martijn

Re: tweesteden zkh weigert aanvraag second opinion

Berichtdoor Lalage » vr feb 19, 2016 9:05 pm

Juro schreef:Ik ben het met marielle eens, wat valt er te accepteren? Ik weet dat er een grote kans is dat de pijn nooit meer weg gaat of zelfs erger zal worden. Daar zal ik dan inderdaad mee moeten leren leven. Als er eenmaal een diagnose gesteld zou worden zou ik dat kunnen accepteren. Wat ik niet kan accepteren is dat er in mijn ogen te weinig word onderzocht en dus ook niet behandeld word.

@lalage, lotgenoten contact kan ik hier ook vinden, als er een diagnose zou komen zelfs nog beter. Wat vond jij moeilijk aan de acceptatie en er mee omgaan? Waar liep je tegen aan? Wat maakte de diagnose dan moeilijker? Heel vragen vuur haha, sorry daarvoor, maar ik wil me graag een voorstelling maken van het effect van een duidelijke diagnose.

Een diagnose maakt het makkelijker! Daarom was ik ook heel blij dat ik na een half jaar van toenemende pijn te horen kreeg wat het was en dat er een behandeling voor bestond. Maar helaas zijn er ook veel mensen met pijn die nooit een diagnose krijgen. En ook dan is het mogelijk om te leren omgaan met je beperkingen. Maar in beide gevallen kan het een proces van jaren zijn en ik sta zelf nog maar aan het begin...
Lalage
Lid
 
Berichten: 575
Reumavorm: reumatoïde artritis

Re: tweesteden zkh weigert aanvraag second opinion

Berichtdoor Juro » za feb 20, 2016 9:13 am

Hermione, goed dat je er zelf zo achteraan bent gegaan, ik merk dat dat toch echt de beste manier is en ik ben blij dat ik er zelf ook zo over denk. We laten ons niet gek maken hè. Nadeel is wel dat ik ben verwezen door de bedrijfsarts en als ik weiger om erin mee te gaan kan dat gevolgen hebben voor mijn werk. Dus dat word wel een lastig proces waar ik me goed op voor zal moeten bereiden.

Lalage, jij hebt gelukkig vrij snel een diagnose, als ik zo lees hoe lang het bij sommige kan duren. Heb jij er zelf ook zo achteraan moeten zitten?
Juro
Lid
 
Berichten: 15
Reumavorm: onbekend

Re: tweesteden zkh weigert aanvraag second opinion

Berichtdoor Lalage » za feb 20, 2016 1:08 pm

Juro schreef:Lalage, jij hebt gelukkig vrij snel een diagnose, als ik zo lees hoe lang het bij sommige kan duren. Heb jij er zelf ook zo achteraan moeten zitten?

Achteraf gezien lijkt het snel, maar als je zo snel achteruit gaat en je weet niet waarom, dan kan je heel wanhopig zijn... ik was zo bang dat ik op een gegeven moment niet meer zelfstandig naar de wc zou kunnen lopen. Gelukkig is het zo ver niet gekomen. De vierde keer dat ik voor deze klachten bij de huisarts kwam, kreeg ik een verwijzing naar de reumatoloog. En daar was het meteen duidelijk.
Lalage
Lid
 
Berichten: 575
Reumavorm: reumatoïde artritis

Re: tweesteden zkh weigert aanvraag second opinion

Berichtdoor Hermione » za feb 20, 2016 1:38 pm

Tsja, ik kon een jaar of 9/10 geleden al amper werken. Omdat ik toen geen diagnose had, maar wel extreem moe was, had ik zoiets van, ik stop wel met werken. De keus voor een hypotheek op één salaris hadden we al eerder gemaakt, dus het kon ook. Maar leuk is anders.

Dus ik had het 'geluk' dat ik geen instanties aan mijn broek had hangen. Ook geen uitkering nu, dat is dat is de andere kant van de medaille. Er wordt aan je getrokken, omdat je ziek bent en dus geld kost.
Begrijp me goed, ik snap hoe vervelend dat is! En ik hoop ook van harte, dat er duidelijkheid gaat komen in wat jou mankeert.
Hermione
Avatar gebruiker
Hermione
Lid
 
Berichten: 1813
Woonplaats: noord limburg
Reumavorm: sarcoïdose dvn

Re: tweesteden zkh weigert aanvraag second opinion

Berichtdoor Dani- » za feb 20, 2016 2:50 pm

Ik had mijn diagnose binnen 6 weken. Zonder reumafactor en met niet idioot spectaculaire afwijkingen in het bloed.
Een kwestie van geluk hebben??? Had me ook radeloos gevoeld als er geen diagnose werd gesteld.

Ben bij de revalidatie, met diagnose, geweest. Ook op aanraden van mijn bedrijfsarts toen. Die hebben mij enorm geholpen, voornamelijk met aanpassingen en trainingen richting praktisch omgaan met. Het geestelijke stuk heb ik zelf hulp voor gezocht.


Ik heb zelf jaren gelee een second opinion aangevraagd bij de maartenskliniek. Gespecialiseerd in reuma en aanverwanten. Gewoon omdat ik twijfelde.. Kon er vlot terecht en daar werd de diagnose bevestigd.

Heb jij al enig zicht wanneer je terecht kunt in het juiste ziekenhuis?
Avatar gebruiker
Dani-
Lid
 
Berichten: 391
Reumavorm: RA

Re: tweesteden zkh weigert aanvraag second opinion

Berichtdoor Juro » za feb 20, 2016 9:37 pm

Dani, wachttijd voor Rotterdam was 86 dagen volgens de huisarts, dus dat duurt nog wel even. Komende week hoor ik meer van de bedrijfsarts, revalidatie centrum zal sneller plaats hebben begreep ik. Ik ga komende week ook contact opnemen met de zorgverzekering om te kijken of zij het één en ander kunnen versnellen.

Bij mij ook geen reuma factor en ook geen afwijkingen in het bloed. Ik heb vaak gelezen dat dit ook niet hoeft, maar het maakt het dus wel een stuk lastiger te diagnostiseren.
Juro
Lid
 
Berichten: 15
Reumavorm: onbekend

Vorige

Keer terug naar Overige vormen van reuma

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten

Advertentie

cron