reuma en verzekeringen

Voor alle reuma gerelateerde zaken die echt niet in een ander forum thuis horen. Eventueel verkeerd geplaatste berichten worden door de moderators verplaatst.

Moderator: Martijn

reuma en verzekeringen

Berichtdoor Greet » do maart 29, 2012 6:46 pm

Voor onze hypotheek moeten wij een overlijdensrisico verzekering afsluiten.
Voor deze verzekering moeten mijn man en ik een verkorte gezondheidsverklaring invullen.
Uiteraard heb ik hierop ingevuld dat ik RA heb en humira en mtx gebruik.
Nu heb ik bericht ontvangen dat ik een verhoogde premie moet betalen omdat ik een grotere kans heb om te overlijden dan mensen van mijn leeftijd gemiddeld zouden hebben.
Ik vind dit toch maar een zwaar overdreven redenatie. De premieverhoging liegt er ook niet om. De premie gaat 50% omhoog.
Hebben meer mensen met reuma deze ervaring? Weet iemand een oplossing voor deze bespottelijke discriminatie? Of moeten we dit ook maar weer accepteren?

Greet
Greet
Lid
 
Berichten: 50
Woonplaats: Zaanstad
Reumavorm: RA

Re: reuma en verzekeringen

Berichtdoor Dani- » do maart 29, 2012 7:46 pm

Ik zou het niet accepteren en rechtsbijstand inschakelen.

:evil:
Avatar gebruiker
Dani-
Lid
 
Berichten: 391
Reumavorm: RA

Re: reuma en verzekeringen

Berichtdoor gewrichtje » vr maart 30, 2012 10:35 am

Het is misschien niet leuk maar volgens mij werkt het wel zo. Waarom zou je anders zo’n formulier invullen. Een beetje grove vergelijking is het voorbeeld van de autoverzekering, hoe minder schade je oploopt hoe hoger de no-claim.
Ik liep 5 jaar geleden tegen hetzelfde probleem aan. Ik ben toen actief gaan zoeken welke hypotheek verstrekker er geen levensverzekering bij hoefde. Dat was destijds ING. Wie vandaag de dag de maatschappijen zijn weet ik helaas niet.
Succes!

Groeten,

Gewrichtje
gewrichtje
Lid
 
Berichten: 557
Woonplaats: Hasselt (Ov.)
Reumavorm: Relapsing Polychondr

Re: reuma en verzekeringen

Berichtdoor Greet » vr maart 30, 2012 10:41 am

De hypotheek hebben we al een tijdje, samen met een overlijdensrisicoverzekering.
Nu wilde wij (op advies van onze verzekeringsadviseur) een andere overlijdensrisicoverzekering afsluiten.
En die laatste gaf aan dat de premie voor mij verhoogd wordt ivm de reuma.
Wat ik niet begrijp is dat er wordt gezegd dat er een verhoogd risico op overlijden is.
En als ik mijn reumatoloog moet geloven (en uiteraard doe ik dat) dan zou het door de medicijnen alleen maar beter moeten gaan.

Ik heb vanmiddag een afspraak bij de reumatoloog en wil de vraag ook eens aan haar voorleggen. Ben benieuwd wat ze zegt.
Greet
Lid
 
Berichten: 50
Woonplaats: Zaanstad
Reumavorm: RA

Re: reuma en verzekeringen

Berichtdoor Blaine » vr maart 30, 2012 12:24 pm

Het grote probleem is het type medicatie want laten we heel eerlijk zijn mtx wordt ook gebruikt als chemo bij kanker en zodra dit soort medicatie op je lijst staat geeft de computer automatisch aan van ho die moet extra betalen, je zou nog evenmet ze kunnen bellen over hoe en wat.
Ik weet dat er jaren terug hier een topic was op het forum met verzekeringsmaatschappijen die het niet deden, volgens mij was nationale nederlanden er 1 van, die zou je ook nog even kunnen proberen op te zoeken hier dat je daar misschien nog tips vind van ande maatschappijen.
Afbeelding
Blaine
Lid
 
Berichten: 1008
Woonplaats: Twente
Reumavorm: RA

Re: reuma en verzekeringen

Berichtdoor Priscilla© » vr maart 30, 2012 1:07 pm

ik schrik van dit bericht, zeker ook omdat je aan reuma niet dood gaat. (op een enkele vorm na dan die de kans vergroot)
aan de medicijnen ga je ook niet dood, behalve wanneer je ze verkeerd gebruikt, maarja, als ik een touw verkeerd gebruik kan ik ook dood gaan.
heb je uitleg gevraagd aan de verzekering waar hun het risico in zien?
tevens zou ik naar een andere verzekering gaan, want reuma is geen verhoogd risico van overlijden, de medicijnen ook niet wanneer je ze goed gebruikt, ze zijn allemaal streng getest.
Avatar gebruiker
Priscilla©
Lid
 
Berichten: 1063
Woonplaats: Gelderland
Reumavorm: R.A.

Re: reuma en verzekeringen

Berichtdoor Marijo » vr maart 30, 2012 4:35 pm

Hallo. Ik zal me straks even voorstellen. Maar inderdaad het klopt. Wij hebben in september een ander huis gekocht en ook een overlijdensrisico verzekering afgesloten. We hebben er heel veel bekeken maar bij allemaal betaal je dubbele premie als je reuma hebt. Na vraag gedaan of dit wel toegestaan is en inderdaad ze mogen het doen.
Marijo
Lid
 
Berichten: 72

Re: reuma en verzekeringen

Berichtdoor Helpbrand » zo apr 01, 2012 8:30 pm

We hebben in september een huis gekocht en ik heb me vooraf best wel zorgen gemaakt over de orv. Maar moet zeggen dat het me meegevallen is. Ik heb helaas een waslijst aan aandoeningen en medicatie (oa mtx) en ik dacht dat ik enorm veel meer moest betalen maar betaal nu nog geen €5 meer dan m'n man. En die mankeert gelukkig niets. Mocht je meer willen weten dan moet ik de papieren even induiken.
Wel hebben ze veelvuldig aanvullende informatie bij de verschillende specialisten opgevraagd. En ik kreeg tot 3x toe extra vragenlijsten. Maar werd zonder gedoe geaccepteerd voor een heel licht verhoogde premie.
Helpbrand
Lid
 
Berichten: 53
Reumavorm: RA

Re: reuma en verzekeringen

Berichtdoor Cloud » ma apr 16, 2012 8:06 pm

Heel herkenbaar! NIETS tegen te doen. Mijn man en ik hebben premieverdubbeling gehad met overlijdensrisicoverzekering. Naast reuma, heb ik nl. ook PCO en dan heb je een grotere kans op eierstokkanker.... Nu is die kans ipv 1% 2%... En dat betekent, naast andere kwaaltjes verdubbeling. Man spoot al MTX en dat betekent verdubbeling! De gedachtengang is dat als je niet wilt het niet hoeft af te nemen, het product. Zij accepteren je, maar wijzen je niet af... Heel krom natuurlijk, want tegen welke condities? En zonder or krijg je ook geen hypotheek. Je staat dus met je rug tegen de muur!

Ik zou als ik jou was even vragen bij wie de vorige deelnemer zijn OR heeft afgesloten en onder welke voorwaarden.
Cloud
Lid
 
Berichten: 61

Re: reuma en verzekeringen

Berichtdoor Pigeon » zo jun 17, 2012 4:04 pm

Mmm, wat ontzettend flauw en onterecht zeg. Ik zie echt totaal geen link tussen reuma en overlijden.

Ik vrees dat ik zelf in een soortgelijke situatie ga belanden. Dinsdag gaan we de hypotheekofferte tekenen en dan zal ik ook een gezondheidsverklaring in moeten vullen. Ik heb er totaal niet bij stil gestaan dat er ook vragen m.b.t. allerlei ziektes die niet dodelijk zijn gesteld zouden worden. Ik dacht alleen vragen over hoe gezond je leeft etc. (roken; drinken). Daar heeft onze hypotheekadviseur het verder ook totaal niet over gehad. Nu heb ik ook nog de 'pech' dat ik juist 4 weken geleden begonnen ben met MTX. Had ik blijkbaar beter een paar weken mee kunnen wachten, grrr.

Bovendien hoop ik dat het allemaal nog op tijd geregeld kan worden. De 29ste passeert het bij de notaris. Weet iemand of er ook nog 'aanvullend' onderzoek nodig is als je invult dat je PA hebt en MTX gebruikt??
Pigeon
Lid
 
Berichten: 29
Reumavorm: Artritis Psoriatica

Re: reuma en verzekeringen

Berichtdoor Greet » zo jun 17, 2012 4:36 pm

Toen ik het hele verhaal aan de reumatoloog vertelde, kreeg ik als antwoord dat je door de medicijnen een zeer kleine kans hebt om eerder te overlijden vim de medicijngebruik. Daardoor ben je vatbaarder enz enz.
Ik vind het flauwekul, maar de grote verzekeringsbazen zien hier geld in, dus mogen wij meer betalen.
Zo simpel werkt het hier in Nederland.

Je zou haast 'vergeten' te vermelden dat je reuma hebt :oops: :twisted: :lol:
Greet
Lid
 
Berichten: 50
Woonplaats: Zaanstad
Reumavorm: RA

Re: reuma en verzekeringen

Berichtdoor Cloud » di jun 19, 2012 4:03 pm

Bij ons geen aanvullend onderzoek, wel invullen wie je reumatoloog is en wat je precies gebruikt.... EN DAN KOMEN ZE VANZELF MET EEN IMMENSE PREMIE VERHOGING!!!
Cloud
Lid
 
Berichten: 61

Re: reuma en verzekeringen

Berichtdoor Pigeon » vr jun 22, 2012 8:56 pm

Ik heb het formulier ingevuld en kreeg direct bericht dat de premie gewijzigd zou worden. Ik moet € 4 meer betalen dan mijn partner per maand. Blijft raar, maar het valt op zich mee. Was ik maar gewoon 5 weken later aan de MTX begonnen...Gelukkig was er geen aanvullend medisch onderzoek nodig of zo. Als het goed is krijg ik binnenkort nog een brief met uitleg van de arts van de verzekeringsmaatschappij.
Pigeon
Lid
 
Berichten: 29
Reumavorm: Artritis Psoriatica

Re: reuma en verzekeringen

Berichtdoor Cloud » vr jun 22, 2012 9:03 pm

WAUW!!! Wat een mazzelaar! Wij zowel mijn man als ik moesten ipv 10 euro pp 38 euro pp voor 100.000 OR gaan betalen.
Snel tekenen en niet over nadenken.
Cloud
Lid
 
Berichten: 61

Re: reuma en verzekeringen

Berichtdoor Martijn » do aug 27, 2015 11:45 pm

Een oud draadje maar een probleem nog steeds van deze tijd. Mijn premievoorstel is drie keer zo hoog als normaal. Ik heb gebeld met de medische dienst van de verzekeraar, maar helaas, een berekening aanleveren waarmee de premieverhoging wordt onderbouwd is niet mogelijk. Een beetje vreemd want je hebt dus geen idee wat ze met je gegevens doen...

Ik ben erg benieuwd naar de ervaringen van andere mensen met hetzelfde probleem.
Doe als een vlinder. Rust op tijd, maar vergeet niet te vliegen!
Avatar gebruiker
Martijn
Site Admin
 
Berichten: 570
Woonplaats: N51° 59.108, E004° 28.033
Reumavorm: SLE

Volgende

Keer terug naar Algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 7 gasten

Advertentie