Kan mctd weg gaan?

In dit forum kun je terecht met vragen over lupus erythematosus (LE) en aanverwante aandoeningen zoals mixed connective tissue disease (MCTD).

Moderator: Martijn

kan mctd weg gaan?

Berichtdoor farfalla » za aug 04, 2007 6:07 pm

Hallo allemaal,
even een vraag en ik hoop dat iemand er antwoord op kan geven. Vorig jaar oktober kreeg ik te horen dat ik mctd had. Ik zit momenteel in de ziektewet omdat ik de 32 uur die ik hoor te werken niet vol hou. ik werk nu 12 uur therapeutisch. De arboarts heeft gegevens opgevraagd bij de reumatoloog en beweerd nu dat er in het dossier staat dat ik helemaal geen mctd meer heb. volgens hem had ik het wel, maar omdat de reumafaktor nu negatief is heb ik het niet meer. Dus ik moet me niet zo aanstellen want ik heb niets. zo'n ziekte kan toch zomaar niet weg gaan.
Ik heb gegevens van de huisarts gekregen waar in staat dat mijn serologie [is bloedbeeld geloof ik] past bij mctd. Ik snap er echt niks meer van. De huisarts, de reumatoloog en de reumaconsulent hebben mij in oktober verteld dat ik mctd heb en nu zegt hij dat het helemaal niet kan. Ik ben er ook behoorlijk in de war van . Wie kan mij helpen. Martijn weet jij misschien hoe dat zit ? kan zo'n ziekte weg gaan.?
alvast bedankt
farfalla
Lid
 
Berichten: 246
Woonplaats: groningen

Berichtdoor sas » za aug 04, 2007 9:59 pm

je bloedbeeld kan van dag tot dag verschillen en het is niet omdat je bloedbeeld negatief is dat het dan weg is, al zouden sommigen dat graag geloven.
En je bloedbeeld is geen alleenstaand iets om te bewijzen wat je hebt
dat gaat voor meerdere factoren.
Dus niks van geloven als ik jou was
Vroeger dacht ik dat mijn beperkingen mijn grenzen waren.
Avatar gebruiker
sas
Lid
 
Berichten: 294

Berichtdoor farfalla » zo aug 05, 2007 12:25 pm

hoi mientje,
bedankt voor je reactie. Ik geloof ook niet wat de arbo zegt, maar ik vindt het raar dat hij dit zomaar kan zeggen, terwijl twee artsen hebben gezegd dat ik het wel heb, maar in ieder geval bedankt en ik zie verder wel hoe het loopt. ik moet in ieder geval weer direkt aan het werk !!!
farfalla
Lid
 
Berichten: 246
Woonplaats: groningen

Berichtdoor sas » zo aug 05, 2007 2:06 pm

en dan ben je direct ook weer ziek. zijn ze zelf schuld dan.
Vroeger dacht ik dat mijn beperkingen mijn grenzen waren.
Avatar gebruiker
sas
Lid
 
Berichten: 294

Berichtdoor Priscilla© » ma aug 06, 2007 10:02 pm

inderdaad, dan ben je gewoon direkt weer ziek.
wie denkt de arboarts wel niet dat hij is.
alsof deze beste man gespecialiseerd is in zulke ziektes.
als jouw reumatoloog zegt dat je het wél hebt, dan zal hij dit aan moeten nemen of een onafhankelijke arts een second opinion moeten laten doen.
vraag daar maar eens naar zou ik zeggen.
intussen blijven volhouden dat je het wél hebt (vanuitgaande wat je r-loog zei) en mocht je echt moeten gaan werken, zo snel mogelijk weer ziekmelden als je het echt niet vol kunt houden.
kies voor jezelf en laat je niet gek maken!
wat betreft arbo artsen spreek ik uit ervaring.
Avatar gebruiker
Priscilla©
Lid
 
Berichten: 1063
Woonplaats: Gelderland
Reumavorm: R.A.

Berichtdoor farfalla » di aug 07, 2007 7:23 am

Hoi Prissilla,
bedankt voor je reactie. Ik laat het niet op me zitten hoor, ik ben er mee bezig. Ik bureau rechtshulp en de ombudsman gebeld en ze zeggen allebei het zelfde, papieren en meningen op papier verzamelen van iedereen die het kan beoordelen en daarmee naar je werkgever. Ik ben er nog wel steeds verbaasd over dat hij zo iets zegt, hij houdt niet van mensen met een eigen mening neem ik dan maar aan. Maar in ieder geval bedankt prissilla
groetjes :lol:
farfalla
Lid
 
Berichten: 246
Woonplaats: groningen

lupus

Berichtdoor jokebruis » vr aug 24, 2007 8:26 pm

Hoi farfalla meid,

Hoe is het met je,we horen niks meer van je?Hoe is het met de thuiszorg afgelopen en je arboarts?
Laat wat van je horen! :)

groetjes Jen
Met z'n allen in het RA schuitje,soms is de zee mooi en kalm en soms denk je dat je verdrinken gaat
Avatar gebruiker
jokebruis
Lid
 
Berichten: 560
Woonplaats: Druten
Reumavorm: RA,Artrose

Berichtdoor farfalla » zo aug 26, 2007 1:42 pm

Hoi Jen,
Met mij is alles goed hoor!! Ik had last van een dippie, zoals we dat allemaal af en toe hebben hier als ik dat zo lees. Mijn arbo arts heeft alles terug gedraaid nadat hij op zijn sodemieter heeft gekregen van mijn huisarts. Ik moest in eerste instantie binnen zes weken volledig aan het werk zijn en nu mag ik absoluut niet meer dan 12 uur per week werken. Maar daar hou ik me niet aan, ik werk gewoon wat ik kan en dan zie ik wel of ik in de toekomst weer op 32 uur per week kan komen. Maar van al dat onbegrip krijg je gewoon een klap in je gezicht en dan heb je even tijd nodig om weer uit die dip te komen, maar dat hoef ik jou niet te vertellen. Ik heb je verhaal van je schoonouders gelezen, wat een bekrompen nare mensen als ik zo vrij mag zijn om dat te zeggen. In plaats dat ze bewondering voor je hebben dat je terwijl je reuma hebt vier kinderen verzorgd, en je huishouding doet. Ja Jen het leven is af en toe hard. Maar hoe gaat het nu met jou? :wink: Lief trouwens dat je even naar me vroeg.
groetjes :wink:
farfalla
Lid
 
Berichten: 246
Woonplaats: groningen

lupus

Berichtdoor jokebruis » ma aug 27, 2007 12:02 am

Kijk dat lees ik graag,dat jeje niet laat doen.Dat zeggen we hier allemaal tegen elkaar maar het is wel zo,je mag niet over je heen laten lopen.En ik ook niet dus.Ik ben ook uit mijn dip maar mijn RA tiert welig..en dat is niet zo handig nu ik alleen ben,maar goed ik ben een vechter en kom hier wel uit.Ik heb trouwens thuiszorg gekregen 6u in de week.(was nog te mager volgens de reumatoloog).Maar ik hoef niet meer,zo'n vreemde in huis en ik doe het liefste zelf mijn werk,logisch toch?Mijn schoonouders, daar hebben we wel eens een "goed" gesprek mee als mijn man terug is.Voor nu laat ik ze voor wat ze zijn,zullen toch nooit veranderen.
Hee meid,doe je wel rustig aan op je werk,als je over je limiet gaat,dan ga je nog verder achteruit en kan je straks helemaal niet meer werken.Maar dat weet je zelf ook donders goed 8) .

Lieve groeten Jen
Met z'n allen in het RA schuitje,soms is de zee mooi en kalm en soms denk je dat je verdrinken gaat
Avatar gebruiker
jokebruis
Lid
 
Berichten: 560
Woonplaats: Druten
Reumavorm: RA,Artrose


Keer terug naar Lupus erythematosus en MCTD

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Advertentie