Lupus, medicijnen bij zwangerschap en borstvoeding

In dit forum kun je terecht met vragen over lupus erythematosus (LE) en aanverwante aandoeningen zoals mixed connective tissue disease (MCTD).

Moderator: Martijn

Lupus, medicijnen bij zwangerschap en borstvoeding

Berichtdoor Martijn » do nov 27, 2008 8:28 am

Zoals ik een tijdje geleden al aangaf ergens in een ander draadje, bij de Lupus Patiënten Groep is een nieuwe brochure uitgekomen met als titel "Lupus, medicijnen bij zwangerschap en borstvoeding". Ik had beloofd het hier even te melden wanneer de brochure beschikbaar was. Inmiddels is dat het geval.
De brochure is geschreven door studenten farmacie van de Universiteit Utrecht, samen met drs. Winters en dr. van den Bemt. Ook hebben er een dr. reumatoloog, prof. gynaecologie en diverse ervaringsdeskundigen een bijdrage aan de brochure geleverd.

De brochure behandeld het gebruik van medicijnen voor, tijdens en na de zwangerschap aan de hand van verschillende medicijngroepen zoals pijnstillers, chloroquines, corticosteroïden, immunosuppressiva, bloedverdunners, maagbeschermers en anti-osteoporosemiddelen. Tevens is er een lijst opgenomen met meer dan 200 medicijn- en stofnamen met verwijzing naar de bijbehorende medicijngroep.

De brochure is voor 2.32 euro inclusief verzendkosten te bestellen op http://www.lupuspatientengroep.nl/broch ... ellen.html .
Doe als een vlinder. Rust op tijd, maar vergeet niet te vliegen!
Avatar gebruiker
Martijn
Site Admin
 
Berichten: 570
Woonplaats: N51° 59.108, E004° 28.033
Reumavorm: SLE

Keer terug naar Lupus erythematosus en MCTD

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Advertentie