Informatiebijeenkomst lupus, hoe ga je er mee om?

In dit forum kun je terecht met vragen over lupus erythematosus (LE) en aanverwante aandoeningen zoals mixed connective tissue disease (MCTD).

Moderator: Martijn

Informatiebijeenkomst Lupus, hoe ga je er mee om?

Berichtdoor Martijn » di okt 27, 2009 12:42 am

Op zaterdag 7 november 2009 organiseert de Lupus Patiënten Groep voor leden, donateurs en geïnteresseerden een informatiemiddag om 14.00 uur. Het thema van deze middag is ‘Lupus, hoe ga je er mee om?’ De informatiebijeenkomst wordt gehouden in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), Albinusdreef 2 in Leiden.
De toegang is gratis, u bent van harte uitgenodigd!

Het programma voor zaterdag 7 november 2009 is als volgt:

14.00 uur
Ontvangst met koffie en/of thee

14.30 uur
Workshop omgaan met lupus door mevrouw Ditta van Dijk, MSc. Mevrouw van Dijk geeft een workshop over omgaan met lupus. Zij gaat in op twee onderwerpen die bij mensen met lupus vaak een rol spelen:

* Ik, mijn ziekte en de buitenwereld.
Hoe leg je aan andere mensen (collega’s, familie, vrienden) uit wat voor ziekte je hebt? Hoe ga je om met onbegrip, wanneer anderen zien dat je de ene dag fit bent en de volgende dag niet in staat om te werken? Hoe vraag je hulp aan derden wanneer je dat nodig hebt?
* Piekeren.
Op dagen dat het slecht met je gaat, heb je misschien de neiging om te gaan piekeren. Sombere gedachten over jezelf, maar ook angstige gedachten over hoe de ziekte zich ontwikkelt kunnen dan de kop opsteken. Wat kan dan helpen om hier beter mee om te gaan?

Mevrouw Ditta van Dijk geeft de workshop vorm rondom de grondbeginselen van de Oplossingsgerichte Therapie. Het wordt een interactieve workshop waarbij u zelf aan de slag gaat.

16.30 uur
Sluiting. Na afloop is er voor iedereen een hapje en een drankje.

Graag vragen wij u nadrukkelijk kenbaar te maken of u aanwezig bent op deze bijeenkomst. Het daarvoor te gebruiken telefoonnummer is van mevrouw Hannemarie Drost - Koenekoop 0180 611010 of de heer Martijn Steenwijk 06 20693913. Uiteraard kunt u uw aanmelding ook doorgeven per e-mail: aanmelden@lupuspatientengroep.nl of per brief aan Lupus Patiënten Groep, Boeier 2, 2991 KA in Barendrecht. Meer informatie kunt u vinden op http://www.lupuspatientengroep.nl/nieuw ... meeom.html .

Tot dan!
Doe als een vlinder. Rust op tijd, maar vergeet niet te vliegen!
Avatar gebruiker
Martijn
Site Admin
 
Berichten: 570
Woonplaats: N51° 59.108, E004° 28.033
Reumavorm: SLE

Keer terug naar Lupus erythematosus en MCTD

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Advertentie

cron