Lupus: een beter vooruitzicht dan altijd werd gedacht!

In dit forum kun je terecht met vragen over lupus erythematosus (LE) en aanverwante aandoeningen zoals mixed connective tissue disease (MCTD).

Moderator: Martijn

Lupus: een beter vooruitzicht dan altijd werd gedacht!

Berichtdoor Martijn » wo maart 03, 2010 12:20 am

Informatiebijeenkomst Lupus: een beter vooruitzicht dan altijd werd gedacht!

Op zaterdag 27 maart 2010 organiseert de Lupus Patiënten Groep een informatiemiddag in Utrecht. Tijdens deze middag verzorgt dr. Michel Walravens, reumatoloog in het Maasstadziekenhuis in Rotterdam en specialist op het gebied van systeemziekten, een interactieve presentatie rondom het onderwerp 'Lupus: een beter vooruitzicht dan altijd werd gedacht!' Tijdens de voordracht, die gaat over de sterk verbeterde prognose voor mensen met lupus, zal dr. Walravens aandacht besteden aan de volgende thema's:

Ken, herken en erken (uw) lupus goed!
(Uw) lupus kennen is belangrijk om op een goede manier met uw lupus om te kunnen gaan. Het kennen van lupus begint bij goede informatie. Dus, wat is belangrijk om van lupus te weten? Wat is huidlupus eigenlijk, welke vormen zijn ervan en wat is belangrijk om te weten van systemische lupus?

Medicijnen speciaal voor lupus: hoe zit dat?
Eindelijk komen er nieuwe medicijnen speciaal voor de behandeling van lupus. Nieuwe medicijnen, maar vooral ook nieuwe inzichten in het gebruik van bestaande medicijnen zorgen de laatste jaren voor een belangrijke vooruitgang bij de behandeling van lupus. Wat zijn dat voor nieuwe medicijnen? En welke inzichten zorgen ervoor dat bestaande medicijnen effectiever gebruikt kunnen worden?

Zwanger worden, kan dat?
Zwanger worden is vaak geen probleem, op voorwaarde dat... Ook hier is goede informatie, kennis en medewerking van de aanstaande moeder (en vader!) van bijzonder groot belang. Waarom is dat zo belangrijk, en waar moet je op letten? Welke rol speelt het anti-fosfolipidensyndroom bij zwangerschap en wat is er bekend over erfelijkheid? En andersom: wat nu als je niet zwanger wilt worden en anticonceptie wilt gebruiken? Kan dat zomaar?

'Après'-lupus. Bestaat dat?
Heu...? Na lupus? Bestaat dat dan? Jawel hoor, het kan jaren duren, maar soms dooft lupus uit. Ook dan blijft goede controle van groot belang. Vooral de bloedvaten verdienen dan extra aandacht. Waarom eigenlijk?

Na de presentatie is er ruimte om vragen te stellen. Daarnaast is er voor en na de presentatie volop gelegenheid om lotgenoten te ontmoeten, vooraf met een kopje koffie of thee en achteraf met een hapje en drankje. De toegang voor deze middag is gratis. Ook als u geen lid bent van de Lupus Patiënten Groep, bent u van harte welkom!

Kijk voor meer informatie, het programma en aanmelden op http://www.lupuspatientengroep.nl.
Doe als een vlinder. Rust op tijd, maar vergeet niet te vliegen!
Avatar gebruiker
Martijn
Site Admin
 
Berichten: 570
Woonplaats: N51° 59.108, E004° 28.033
Reumavorm: SLE

Keer terug naar Lupus erythematosus en MCTD

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Advertentie