Informatiemiddag 'Ingrijpen in het afweersysteem

In dit forum kun je terecht met vragen over lupus erythematosus (LE) en aanverwante aandoeningen zoals mixed connective tissue disease (MCTD).

Moderator: Martijn

Informatiemiddag 'Ingrijpen in het afweersysteem

Berichtdoor Martijn » wo okt 09, 2013 4:40 pm

Op zaterdag 26 oktober 2013 organiseert Lupus Nederland een informatiemiddag in Utrecht. Tijdens deze middag verzorgt prof. Cees Kallenberg een interactieve presentatie rondom het thema: "Ingrijpen op het afweersysteem bij SLE". Professor Cees Kallenberg is klinisch immunoloog in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en specialist op het gebied van auto-immuunziekten zoals SLE, vasculitis en de ziekte van Wegener. Internationaal verwerft professor Kallenberg grote bekendheid door zijn onderzoek naar deze ziekten.

Ingrijpen in het afweersysteem bij SLE
Bij mensen met SLE is het afweersysteem in de war. Het maakt antistoffen aan tegen het eigen lichaam, waardoor de klachten die zo typisch zijn voor lupus ontstaan. Door in te grijpen in het afweersysteem kan het afweersysteem heel specifiek worden geremd. Hoe het afweersysteem en het remmen daarvan werkt? Professor Kallenberg legt het uit.
Voor en na de presentatie is er volop gelegenheid om lotgenoten te ontmoeten, vooraf met een kopje koffie of thee en achteraf met een hapje en drankje. De toegang voor deze middag is gratis.

Het programma voor zaterdag 26 oktober ziet er als volgt uit:
14.30 uur Ontvangst met koffie of thee
15.00 uur "Ingrijpen in het afweersysteem bij SLE " prof. Cees Kallenberg
15.45 uur Pauze
16.00 uur Professor Kallenberg beantwoordt uw vragen
16.30 uur Sluiting
De informatiemiddag vindt plaats in La Vie Utrecht, Lange Viestraat 351, 3511 BK Utrecht (navigatieadres: Rozenstraat 1). La Vie Utrecht is met het openbaar vervoer en per auto goed bereikbaar. La Vie Utrecht is gelegen naast station Utrecht Centraal. Wanneer u parkeert in parkeergarage La Vie, zijn parkeerkaarten tegen gereduceerd tarief verkrijgbaar bij de receptie.

Wilt u aanwezig zijn op deze informatiemiddag, dan kunt u zich bij voorkeur per e-mail aanmelden (info@lupusnederland.nl). Eventueel kunt u zich ook telefonisch aanmelden bij Mónica Ferreirós López (06 193 08 696) of Martijn Steenwijk (06 206 93 913). Wij hopen van harte u deze dag te ontmoeten!

Kom het assortiment UV-werende kleding zien, voelen, passen!
Tijdens de informatiebijeenkomst is webwinkel 'Zonzat' aanwezig met een deel van haar collectie UV-werende kleding en UV sieraden. Alle producten zijn ter plekke te koop of kunnen worden besteld. Lees meer informatie over Zonzat op http://www.zonzat.nl. Let op: er is geen pin-automaat aanwezig.
Doe als een vlinder. Rust op tijd, maar vergeet niet te vliegen!
Avatar gebruiker
Martijn
Site Admin
 
Berichten: 570
Woonplaats: N51° 59.108, E004° 28.033
Reumavorm: SLE

Keer terug naar Lupus erythematosus en MCTD

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Advertentie

cron