reïntegratiebureau in samenwerking met reumafonds

Reuma en werk botsen nogal eens. Hier kun je erover praten!

Moderator: Martijn

reïntegratiebureau in samenwerking met reumafonds

Berichtdoor puntje » di mei 22, 2012 11:32 pm

Wie heeft ooit in een reïntegratietraject gezeten, die samenwerkt met het reumafonds.

Zie site: http://www.reumabond.nl/mijn-leven/werk ... -werk.html

Heeft iemand ervaring met een van de onderstaande reïntegratiebureaus in de bovenstaande link. Zowel positief als negatief, zou ik graag willen horen.

Ik zoek dus een organisatie, die zoekt naar een super goede baan en tips geven, hoe je brief op te bouwen, waarin je ook vertelt dat zo in mijn geval, dat ik R.A. heb. Waar ze niet iemand voor 1 jaar willen hebben of korter, maar langer. Gewoon een vaste baan (ik weet wel dat tegenwoordig niks vast is), maar ik wil wat opbouwen. Iemand die mij helpt met bijv. hun connecties en ervaringen, zodat ik het juiste doe. Ik zit er aan te denken, maar ik weet nog niet of ik het doe.

Ik hoor soms verhalen. Dan heeft iemand een baan. Na 1 jaar wordt het contract niet verlengt. Persoon gaat weer de WW in en na een half jaar of eerder, komen ze weer in hetzelfde traject en moet het bureau weer werk zoeken samen met die persoon. Zo ontvangen ze dubbel geld, want ze zoeken elke keer een baan passend of niet passend. Elke keer 1 jaar werk, is bijv. 2000 euro voor het bureau. Terwijl ik dat laatste ook niet juist vindt, want de persoon heeft geen vaste baan en is weer terug bij af. Kan niks opbouwen etc.

Ik wil geen melkkoetje zijn, waar ze geld voor krijgen, elk jaar weer wat. Ze moeten er mij helpen en niet dat ik weer over 1 jaar terug bij af ben. Vind het anders geld weggooien. Want ik ben pas geholpen als ik ergens een paar jaar kan werken en zo iets kan opbouwen.
puntje
Lid
 
Berichten: 1346
Reumavorm: Reuma Artritis

Re: reïntegratiebureau in samenwerking met reumafonds

Berichtdoor Blaine » wo mei 23, 2012 12:39 pm

Ja ik heb dat ooit gedaan, een aantal jaar terug, bedrdijf is ondertussen failliet gegaan al tijdens mijn reintegratie,
Mijn ervaring was dat die hele samenwerking een beetje een wassenneus was :oops: , het wordt leuk gebracht en er kwam ook iemand langs die ook reuma had om te overleggen en kijken wat je mogelijkheden waren maar al met al was dat een gesprekje en wa shet ooh ik kan misschien daar wel stage regelen en zus wel en zo wel, maar eerst maar reintegratie opstarten dat gaat dus gewoon via het bureau en was net als bij duizenden andere bureau's, kijk heb er ene gezellige tijd gehad hoor daar niet van maar ging er echt wekelijks heen voor de gezelligheid want voor de rest had ik er voor mijn gevoel weinig aan, telkens was het misschien dit stage lijkt je dta wat, jawel en dan hoorde je weer niks, degene met reuma die het hele traject zou steunen heb ik na de intake nooit weer gezien of gesproken, was echt van als je hem wat wilt vragen dan kun je hem wle bellen,maarja een oude vent die officieel al pensioen had dus had niet echt een klik van leuk die bel ik nog eens, na ongeveer 6 maand ging het bedrijf falliet en werd alles overgenomen door een ander bedrijf toen werd de begeleiding nog minder, ondertussen was ik volledig afgekeurd, zat de plek om te ontmoeten te ver weg en heb ik gezegd ik kap er mee. Al met al zou ik zeggen vraag goed na bij het bureau wat ze betekenen en wat de samenwerking inhoud, want hier was dat weinig en of dat kwam doordat het bedrijf bijna kapot was of altijd zo is weet ik niet.
Afbeelding
Blaine
Lid
 
Berichten: 1008
Woonplaats: Twente
Reumavorm: RA

Re: reïntegratiebureau in samenwerking met reumafonds

Berichtdoor bernice74 » vr jun 15, 2012 9:53 pm

Hallo Puntje,

Ben je niet verbonden aan het UWV-werkbedrijf? Daar word je in veel dingen begeleid. https://www.werk.nl/werk_nl/werkbedrijf
Ondanks negatieve publiciteit onlangs in de media (positieve ervaringen worden meestal niet genoemd, maar ze zijn er wel), doen ze veel goed werk.
Verder zijn er ook online arbeidsbureau's waar je je cv achter kunt laten, bijvoorbeeld Onbegrensd Talent. http://www.onbegrensdtalent.nl/index.ph ... 1/id/63635

Of, als er een ondernemer in je schuilt, voor jezelf beginnen..
bernice74
Lid
 
Berichten: 15
Woonplaats: Doezum, Groningen
Reumavorm: RA

Re: reïntegratiebureau in samenwerking met reumafonds

Berichtdoor puntje » vr jun 15, 2012 11:58 pm

Ik ga er na kijken. Ben al met een paar dingen bezig. Inschrijven kan nooit geen kwaad.
puntje
Lid
 
Berichten: 1346
Reumavorm: Reuma Artritis

Re: reïntegratiebureau in samenwerking met reumafonds

Berichtdoor puntje » ma aug 06, 2012 1:23 pm

In september ga ik een cursus doen bij startersadvies (als er niks tussen komt, dat het opeens niet door gaat) van de gemeente Tilburg om een klein bedrijfje te beginnen met behoud van uitkering. Dat is een nieuwe regeling, zo kan ik altijd terug vallen als ik een maand te weinig verdien. Ik had mijn digitale cv aan mijn consulent laten zien en zij vond dat ik ook kans had om voor mijzelf te beginnen en dan kan ik doen wat ik leuk vindt.

Ik ga ook digitale cv's maken voor particulieren en natuurlijk ook websites voor bedrijven. Ik zelf heb een opleiding media vormgeven gedaan met specialisatie multimedia, ik kan ook bijv. voor bedrijven pdf'jes maken, briefpapier ontwerpen etc. Ik werk in adobe cs 4 en ik heb de programma's origineel en ik mag het dus gebruik bedrijfsmatig, daar heb ik een licentie voor, dus ik kan vooruit. Ik maak dan layouts voor de digitale cv's en die heb ik nu in het klein op mijn website staan, ze zijn nog niet gelinkt, dat doe ik later. Doordat ik wat standaard layouts maak, kan ik ze goedkoper aanbieden, dan dat ik elke keer een nieuwe moet maken voor iemand die ook een digitaal cv wilt. Helaas heb ik niet zo veel foto's van mijzelf, dus heb ik wat andere foto's toegevoegd. De mensen die een digitaal cv door mij laten maken, moeten zelf de tekst aanleveren en de foto's en dan ga ik ze verwerken in de door de klant aangegeven layout. Niet iedereen kan een website bouwen en het is een mooie manier op jezelf voor te stellen aan een toekomstige werkgever of om te netwerken voor jezelf. Laten zien wie je bent en waarvoor je staat is super belangrijk.

Hier een voorbeeldtje
http://www.mywebdesign4you.nl/digitalecv2.html

Later wil ik het bewerken in de definitieve website voor mijn bedrijfje. Bij re-integratiebureaus weet ik niet zeker dat ik vind wat ik wil of dat ik wel of niet een baan vind. Dus hopelijk gaat het voor mijzelf beginnen werken. Zo niet, dan heb ik het geprobeerd. Ik weet ten minste wat ik kan.
puntje
Lid
 
Berichten: 1346
Reumavorm: Reuma Artritis

Re: reïntegratiebureau in samenwerking met reumafonds

Berichtdoor zoekatje29 » wo aug 22, 2012 2:38 pm

ik ben bij usg restart en ze willen dat je een hoop doet
ze vragen of je op banen van 40 uur reageert en dan kijken of je er voor minder uur kan werken

de arbeids markt zijn niet veel partime banen voor mensen die wat mankeren

ik solliciteer wel maar na een periode dat het goed met me ging, is het nu wel helemaal minder

vrijdag moet ik weer op komen draven , ik heb echt niet het idee dat ze wat voor meer kunnen doen

het is gezellig hoor maar heb er niet heel veel aan
RA
zoekatje29
Lid
 
Berichten: 138
Reumavorm: ra


Keer terug naar Werk en reuma

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Advertentie