werk te zwaar

Reuma en werk botsen nogal eens. Hier kun je erover praten!

Moderator: Martijn

werk te zwaar

Berichtdoor Zissle » za sep 21, 2013 11:20 pm

Hallo mensen ,
Ik zit met het volgende ,ik ben sinds 1,5 jaar ziek thuis ik heb een endocarditus gehad op mijn hart klepje en heb een nieuw klepje gekregen ,maar ik was al bekent met poly artrose en fibro...de klachten zijn naar mijn operatie eigenlijk verdubbeld ..de bedrijfsarts en arbeidsdeskundige van de arbo zien geen mogelijkheid om mijn oude werk weer te gaan doen .nu heeft mijn werkgever bij het UWV een aanvraag gedaan of hij genoeg inspanning deed in spoor2 ...ik ben de vorige week naar het UWV geweest bij de verzekeringsarts ...nou ik zat met mijn mond vol tanden ik kreeg bijna niet eens de kans om mijn verhaal te doen ...hij heeft bijna alleen het woord gehad en was constant aan het typen ...en zij nog tussen neus en lippen door dat ik ook nog een uitnodiging bij de arbeidsdeskundige van het UWV ....dus mijn verbazing was groot toen ik gisteren het raport kreeg van het UWV en de bevindingen van zowel bedrijfsarts als arbeidsdeskundige ( die ik dus niet gesproken heb) dat ik best weer 20 uur in mijn oude werk kan beginnen maar wel rekening houdend met mijn beperkingen !!.......nou ik schrok er erg van ,echt ik ben niet te beroerd om te gaan werken maar met mijn klachten kan ik dit werk echt niet meer doen mijn baas had mij die zelfde avond al gebeld en was blij dat hij mij weer kon inroosteren !! ik zei howww even ik begrijp er niks meer van ik heb artrose in beide voeten ,knieen ,bovenrug ,handen ,(vingers) ,schouders en dan heb ik het nog niet eens over de vermoeidheid en heb ik het ook nog niet eens over mijn fibro...dus nu zou ik dus 4 uur per dag staant ...bukkend ...rijkend werk moeten doen !!! ...ik ben blij tot ik mijn terapie kan volhouden en enigzins met hulp van mijn dochter het huishouden kan doen ik heb mijn rechtsbijstandsverzekering al benaderd want ik ben het hier niet mee eens ....heeft er iemand van jullie ook zo'n ervaring gehad ?en hoe is dat afgelopen?

lieve groetjes Anja
Zissle
Lid
 
Berichten: 35
Reumavorm: fm

Re: werk te zwaar

Berichtdoor Marijo » zo sep 22, 2013 3:54 pm

Anja ben je toevallig lid van een vakbond. Daar kun je een juridisch adviseur krijgen. Dat heb ik ook gedaan. Mijn geval was wel niet het zelfde maar dan hoef je niet zelf te vechten dat scheelt enorm veel energie. Verder is er wel iets te vergelijken. Ik moest ook aan het werk. Ik heb dat gedaan maar ook direct mijn specialist gebeld en de Arboarts die waren allebei woest en ik moest direct stoppen met werken. Toen hebben ze geprobeerd te ontslaan. Dat kon niet want ik zat gewoon in de ziektewet. Ik heb het kunnen rekken tot 3 jaar. Werkgever kreeg 1 jaar sanctie omdat hij geen passend werk aanbood. Ik ben nu sinds een paar weken 100% afgekeurd.
Marijo
Lid
 
Berichten: 72

Re: werk te zwaar

Berichtdoor Zissle » zo sep 22, 2013 7:27 pm

hallo Marijo,nee ik ben geen lid van de vakbond maar heb wel kontakt opgenomen met DAS rechtsbijstandsverzekering die gaan mij maandag bellen en dan meteen morgenvroeg bel ik de Arboarts en dan ga ik ook mijn reumaconsulent bellen en eventueel mijn therapeut en huisarts .

Mijn werkgever wil mij wel passend werk aanbieden maar ik kan mij niet voorstellen wat dat moet zijn ,wat hij opnoemde kan ik niet met mijn klachten hij wil zo gemakkelijk van mij afkomen heb ik zo'n vermoeden en hij wil geen energie steken in ander werk zoeken ,ik moest maar kijken als ik iets anders vindt kon ik gewoon vertrekken .

Ik denk ze hem ook een loonsanctie gaan opleggen,maar ik ben benieuwd hoe het allemaal eindigd pfff .

groetjes
Zissle
Lid
 
Berichten: 35
Reumavorm: fm


Keer terug naar Werk en reuma

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten

Advertentie