Pagina 1 van 1

Wel of niet prednison

BerichtGeplaatst: di mei 27, 2014 4:53 pm
door Jets
Beste forumleden,
op de website van thuisarts.nl staat te lezen dat men van PMR ook zonder medicatie kan genezen. Is er iemand die net als ik op grond hiervan het gebruik van prednison uitstelt? Kent iemand een arts die terughoudend is in het voorschrijven van prednison? En mogelijk andere behandelopties heeft? Graag reactie!

Re: wel of niet prednison

BerichtGeplaatst: wo mei 28, 2014 4:55 pm
door Casperb71
Als mijn huisarts terughoudend was geweest met het geven van Prednison, dan weet ik niet waar ik nu was geweest. Denk zelf in het ziekenhuis of erger. Mijn pijnklachten waren zo heftig dat er geen sprake was van een normaal bestaan en ik was niet meer in staat om mijzelf te verzorgen. Na de start met Prednison was ik binnen 3 dagen nagenoeg pijnvrij. Ogenlofelijk maar waar. Ik weet dat het troep is, maar ben mijn huisarts heel dankbaar.

Re: wel of niet prednison

BerichtGeplaatst: do mei 29, 2014 1:39 pm
door Ben D.
Ook ik heb vanaf het begin prednison voorgeschreven gekregen. Na 4 maanden redelijke stress in mijn lichaam, was ik binnen enkele dagen weer redelijk lichamelijk op peil.
De onstekingsremmer prednison deed zijn werk goed. Het is mogelijk ook te bezien hoeverre de PMR aanwezig is of en wat anders beschikbaar is. Nadeel is wel dat je na langdurig gebruik langer moet afbouwen. Niet direct een antwoord op je vraag, maar mijn reumatoloog is nog nooit begonnen over een ander medicijn.