Wrenchman hier.

Vertel ons even wie je bent en als je reuma hebt, wat voor reuma je hebt!

Moderator: Martijn

Re: Wrenchman hier.

Berichtdoor adeb65 » vr jan 25, 2019 2:36 pm

Bedankt voor de waarschuwing vooraf :-)


ik loop even achter met lezen zie ik,maar zie ook dat de situatie tot gister niet erg veranderd is

das mooi balen! darmonderzoek zit ook niemand op te wachten

dat kaarsvetachtige stukje is raar he

benieuwd wat ze gezegt hebben gister

en idd of je nog even dit wil langsbrengen, tuurlijk, heb hele dag niets anders te doen, zhuis is voor mij bv toch 40 min rijden

alvast fijn weekeinde

Astrid
adeb65
Lid
 
Berichten: 50
Reumavorm: artritus

Re: Wrenchman hier.

Berichtdoor Wrenchman » vr jan 25, 2019 4:11 pm

Weer thuis van de afspraak, met een stel folders en drukwerk.

Ik trof een wat oudere arts. Zo een die met 2 vingers typt en weinig zegt. Hij hoorde mijn verhaal aan en stelde nog een paar vragen. Goed dus dat ik mij voorbereid had, want een duidelijk verhaal van mijn kant heeft wel meegeholpen, denk ik.
Hij heeft nog wat gevoeld aan de buik en vervolgens verteld wat er gaat gebeuren.

Er gaat een coloscopie plaatsvinden met een roesje. De risico's zijn uitgelegd en wat er, in het ergste geval, mis kan gaan en hoe men daarop kan handelen. Er gaan vrijwel zeker een aantal biopten gemaakt worden tijdens het onderzoek.
Ik hoef er niet bang voor te zijn, want als ik er toch last van heb, spuiten ze bij.
De reden dat dit sowieso plaats moet vinden is dat ik slijm en bloed bij de ontlasting gemeld heb.

Ik heb nog gevraagd of een onderzoek nu zinvol is, aangezien de buik momenteel rustig is. Volgens hem wel, want onder meer aan de biopten kunnen ze ziektes als Crohn of colitis ulcerosa bevestigen, dan wel uitsluiten.

Nog gevraagd of een voedselallergie of mijn medicijnen dit kunnen hebben veroorzaakt, maar dat is niet het geval.

Ook moest er wéér bloed geprikt worden en wéér een potje ingeleverd. Ik heb nog gevraagd aan de assistente of nu alles een keer getest is aan mijn poep, want het is niet een hobby van mij om telkens maar weer dit in te leveren...
De vorige keer bloed prikken ging trouwens niet zo best, na een half uur deed mijn arm flink zeer en het is nu blauw tot en met. De prikmiep raadde aan om het goed dicht te blijven drukken in het vervolg. Zo word ik steeds weer wat wijzer. ;)
Ik woon op 2 kilometer afstand van het ziekenhuis, dus heb wat dat betreft gelukkig geen klagen.

Bij de apotheek de klean-prep opgehaald :roll: en weer huiswaarts.
Het onderzoek is over 2 weken. Ik zou blij zijn als het achter de rug is.

Ik hoop inderdaad dat het geen chronische darmontstekingsaandoening is of ander onheil. Maar als dit wel gevonden zou worden, hoop ik dat ik er vroeg bij ben en dat dit onderzoek meehelpt mij zo gezond mogelijk te houden. Maar na nu een gezonde stoelgang zonder verder gedonder heeft inderdaad mijn voorkeur.
The truth is out there...
Avatar gebruiker
Wrenchman
Lid
 
Berichten: 834
Reumavorm: SOLK

Re: Wrenchman hier.

Berichtdoor adeb65 » di jan 29, 2019 2:16 pm

Hey Wrench

oh, daar zou ik ook niet naar uitkijken,maar misschien wel noodzakelijk? laat je maar goed onder zeil brengen :-)


het klinkt idd of er bloed in je arm gelopen is na het prikken. dat wordt een mooi blauw plek, maar geeft ook een raar pijnlijk/moe gevoel in je arm

als het niet tijdens het prikken gebeurd is (ik had vroeger een verloskundige die niet zo best kon prikken en de naald niet stil hield) dan is ht idd ernaa weer wat gaan bloeden

we zijn nooit te oud om te leren he :-))

alvast alle sterkte gewenst voor je onderzoek,kan me voorstellen dat je daar pijn in je buik van hebt , brrrr
adeb65
Lid
 
Berichten: 50
Reumavorm: artritus

Re: Wrenchman hier.

Berichtdoor Wrenchman » do feb 07, 2019 7:23 pm

Vanochtend de poli gebeld omdat ik de kleanprep echt niet binnen de 2 uur door m'n strot gewerkt kreeg en ik er vreselijk misselijk van was.
Ik heb gelukkig laat in de middag een afspraak en het was in orde als ik het 3 uur van tevoren op zou hebben. En ik mocht een rennie voor de maag.
Dat gaf weer was rust, maar mijn hemel, wat is die kleanprep een zooi zeg! Elke vezel in je lijf protesteert op een gegeven moment. Het laatste glas heb ik ruim een uur over gedaan.

Ondertussen is het onderzoek ook geweest. Ik ben fijn begeleid en ondanks dat ik erg nerveus was, hebben de medewerkers er alles aan gedaan om mij gerust te stellen.
Het roesje werkte niet optimaal. Ergens tijdens het onderzoek had ik enorme pijn in mijn buik, echt niet grappig. Dit heeft kort geduurd en ik werd vervolgens weer wakker op de verkoeverkamer. Daar meldden ze dat er flink extra slaapmiddel en pijnstillers gegeven zijn.

De uitslagen zijn goed. Geen poliepen of andere afwijkingen. Er zijn biopten genomen van normaal ogend slijmvlies.

Dit is erg goed nieuws natuurlijk. De vraag wat de klachten veroorzaakt heeft bewaren we dan tot de afspraak met de arts over een aantal weken.

Buiten dat ik sloom, duizelig en moe ben van de sedatie voel ik mij prima.
The truth is out there...
Avatar gebruiker
Wrenchman
Lid
 
Berichten: 834
Reumavorm: SOLK

Re: Wrenchman hier.

Berichtdoor Wrenchman » vr feb 08, 2019 11:51 am

Gistermiddag was ik, op de vermoeidheid en duizeligheid na, best goed te spreken. Het eten in het ziekenhuis en thuis smaakte mij prima.
Dat was blijkbaar een prettige bijwerking van het roesje. Zeer prettig spul, voor herhaling vatbaar!

Vannacht en vanmorgen voelt de buik weer wat kramperig en pijnlijk aan. En ik snap wel dat je 24 uur niet mag autorijden na afloop. Mini-hangover.

Vanochtend heb ik eens ingelogd op het patiëntenportaal van het ziekenhuis. De uitslag van de 3e feceskweek staat er al op. Deze werd door de MDL-arts aangevraagd. De buik was op dat moment rustig. Er staat:

Calprotectine <50 83.0

Wat ik ervan gevonden heb is dat dit een ontstekingremmend eiwit is en dat de waarde een indicator voor de mate van actieve ontsteking in de darm is.
Dit, tezamen met de licht verhoogde CRP waarden in het bloed in de tests daarvoor, geven mijzelf een indicatie dat er daadwerkelijk een darmontsteking actief is geweest. En het is bewijs dat ik niet helemaal gek ben.

De coloscopie heeft poliepen en andere afwijkingen uitgesloten, dus eigenlijk past alles wel bij mijn klachten en de vermoedens van de arts.

Over 2 weken hoor ik graag van de arts wat zijn oordeel is.
The truth is out there...
Avatar gebruiker
Wrenchman
Lid
 
Berichten: 834
Reumavorm: SOLK

Re: Wrenchman hier.

Berichtdoor AnnemiekV » wo feb 13, 2019 8:44 am

Hoi Wrenchman, lang niet meer gereageerd hier, ik lees heel af en toe bij. Jouw verhaal klinkt bekend, wat de darmklachten betreft. Ik heb hetzelfde gehad namelijk. Bij de mdl arts kon er uiteindelijk geen diagnose opgeplakt worden, omdat het tijdens de scopie goed was, maar inderdaad de calprotectine verhoogd, en bloed en slijm bij de ontlasting. Vanwege het feit dat ik Bechterew heb, ben ik toen op Humira gezet, mede door de mdl arts. Hij vond Crohn absoluut niet ondenkbaar, zeker met de Bechterew in het achterhoofd. Sinds de Humira zijn mijn darmen rustiger, altijd wel veel naar het toilet kunnen gaan. En tijdens darmontstekingen kon ik de deur niet uit, het liep er gewoon uit.
Ben benieuwd wat de bevinding gaat zijn bij jou.
Hier gaat het zijn gangetje, zit nu in de ziektewet, afgelopen maandag een schouderoperatie gehad. 5 jaar geleden rechts, nu was de linker aan de beurt. Neerplastiek gehad. Nu herstellen, maar dat komt wel goed.
AnnemiekV
Lid
 
Berichten: 1355
Reumavorm: Bechterew

Re: Wrenchman hier.

Berichtdoor Wrenchman » za feb 16, 2019 11:14 pm

Hoi Annemiek.

Zo'n schouderoperatie zou je vast niet naar uitgekeken hebben. Het resultaat waarschijnlijk wel en een goed resultaat wens ik jou van harte toe.

Bedankt voor jouw terugkoppeling. Ik blijf het bijzonder vinden dat jij het hele verhaal toch herkenbaar vindt.
Ik heb een vriend die, buiten allerlei kwalen om, sinds een poosje ook Bechterew heeft. Alleen dan de zware, invaliderende vorm. Allergieën voor biologicals zorgen ervoor dat hij helemaal niet geholpen kan worden met medicijnen.
Ik vind het nog steeds vreselijk hoe erg reuma kan huishouden en hoe het iemand kan kwellen.

Afgelopen week had ik wel last van darmkrampen en buikpijn. 1 dag weer bloed en slijm gesignaleerd. Momenteel is het rustig. Komt het nog door het onderzoek? Of is dit vanaf nu normaal?

Mijn eigen situatie confronteert mij dikwijls. Zo langzaam aan sluipen er al hoe meer kleine ongemakken bij in die je maar voor lief neemt, of je nou wil of niet.
Maar ik ben wel blij en dankbaar dat ik maar een soort 'light versie' heb.

Komende week de uitslag. Aan de ene kant voel ik mij soms niet lekker en hoop ik op een diagnose en een werkend medicijn, aan de andere kant hoop ik steeds maar dat het tijdelijk is en een diagnose uitblijft.
The truth is out there...
Avatar gebruiker
Wrenchman
Lid
 
Berichten: 834
Reumavorm: SOLK

Vorige

Keer terug naar Wie is wie?

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 6 gasten

Advertentie