Ra/orencia

Het forum waarin het voornamelijk over reumatoïde artritis gaat.

Moderator: Martijn

Re: Ra/orencia

Berichtdoor JINTHE » do feb 07, 2019 7:26 pm

Wat naar Hermione de hoofdpijn als bjjwerking van de humira. Hoop dat het minder wordt bij langdurig gebruik. Maar hoe is het met de ontstekingen en pijn? Gaat dat beter?
Wrenchman heb je al een uitslag?
Hier nog steeds last van de ribben. Probeer zo weinig mogelijk te belasten. Dus wandel nu ook veel. Af en toe snachts zaldiar om goed te slapen. Maar ik ben dan ook duf overdag. Dus zo min mogelijk. Kost ook veel moeite om de conditie weer terug te krijgen van voor mijn buikgriep. Maar dat weet je van tevoren. Baal daar wel van!!!
JINTHE
Lid
 
Berichten: 352
Woonplaats: Zutphen
Reumavorm: RA

Re: Ra/orencia

Berichtdoor Wrenchman » do feb 07, 2019 7:49 pm

Kijk even in mijn eigen draad. Ben even te moe om alles nog een keer in te tikken, of te verplaatsen.
The truth is out there...
Avatar gebruiker
Wrenchman
Lid
 
Berichten: 834
Reumavorm: SOLK

Re: Ra/orencia

Berichtdoor Hermione » vr feb 08, 2019 1:30 am

ja en nee dat ik er wat van merk. De voeten zijn weer iets beter, ik kan weer stukjes lopen. Gelukkig. Maar de andere plaatsen blijven nog doorzeuren. Nou ja, ik ben nu twee maanden aan het spuiten, dus dit is al een mooi resultaat. Daarnaast kan ik heel goed merken, dat ik er meer energie van krijg. En dat vind ik nog wel het meeste waard.
Van de reumatoloog moet ik de spuit eigenlijk op dezelfde dag zetten als de methotrexaat. Behalve bescherming tegen het vormen van anti-lichamen, schijnen deze twee elkaar te versterken. Ik heb gewacht tot de ergste bijwerkingen van de humira afgezakt waren, en toen ben ik een dag richting de mtx gegaan. Nu dus weer migraine, dus ik wacht nog even met naar dezelfde dag. Het versterkt nl ook elkaar bijwerkingen, heb ik gemerkt.

Jinthe, wat rottig met die ribben! Ik herken het trouwens, ik heb in het verleden regelmatig ontstekingen aan de ribben gehad. Je weet niet goed hoe je dan moet gaan liggen, maar ik ben met actieve ontstekingen altijd wel weer zó moe, dat ik uiteindelijk toch wel slaap. En dat koud/ warm, dat herken ik ook ja.

Jeanny, fijn dat het goed gaat. Heb je genoeg aan de extra prednison gehad?

Wrenchman, oh man, ik had van tevoren al met je te doen toen je schreef dat je zoveel van dat spul moest gaan drinken. Ik vond 2x een half glas van dat spul al rottig... maar goed, je hebt het nu achter de rug gelukkig. En afwachten wat de arts bij het eindgesprek gaat zeggen dan.

groetjes allemaal,
Hermione
Avatar gebruiker
Hermione
Lid
 
Berichten: 1809
Woonplaats: noord limburg
Reumavorm: sarcoïdose dvn

Re: Ra/orencia

Berichtdoor Lalage » vr feb 08, 2019 8:18 am

@Hermione wat vervelend van die hoofdpijn :S Ik heb veel hoofdpijn gehad toen ik nog een hogere dosis mtx gebruikte, waarbij ik me dan steeds een paar dagen ziek moest melden. Of het zat er wekenlang tegenaan en ik was zo moe. Met elke stap lager werd het minder vaak. Afgelopen half jaar maar 1x. Mijn arts zegt dat het er niet van kan komen, maar ik ben ervan overtuigd dat de mtx de oorzaak is. Dus ik wens je toe dat je op den duur ook kunt gaan afbouwen, maar dat is nu nog een beetje vroeg om over na te denken.
Lalage
Lid
 
Berichten: 566
Reumavorm: reumatoïde artritis

Re: Ra/orencia

Berichtdoor Wrenchman » vr feb 08, 2019 11:57 am

Als er nog eens een coloscopie moet plaatsvinden, ga ik vragen om een ander middel. Vergelijk het eens met bier. Ik kan daarvan ook geen 2 liter (4 grote blikken) opdrinken in 2 uur tijd, laat staan een drankje met een vreselijke smaak.

Ik heb zelf verhoogde waardes in mijn 3e feceskweek ontdekt. Lees het hier.
The truth is out there...
Avatar gebruiker
Wrenchman
Lid
 
Berichten: 834
Reumavorm: SOLK

Re: Ra/orencia

Berichtdoor Hermione » vr feb 08, 2019 1:06 pm

Lalage, de reumatoloog vertelde dat dit vaker voorkomt bij het starten van Humira, en dat het tot wel 4 maanden kan duren voordat je lichaam eraan gewend is. Dan zou het klaar moeten zijn met de extra hoofdpijn. Ik heb al gezegd, als dat niet zo is, dan trek ik dit niet. Ik had in het begin de helft van de dagen migraine, dat was echt tè veel. Nu is het gelukkig al een stuk beter. En ik had al migraine voordat ik begon. Ik heb daar zelfs een neuroloog voor, dat geeft wel wat aan zeg maar ;)
Hermione
Avatar gebruiker
Hermione
Lid
 
Berichten: 1809
Woonplaats: noord limburg
Reumavorm: sarcoïdose dvn

Re: Ra/orencia

Berichtdoor JINTHE » zo feb 17, 2019 4:36 pm

Iedereen aan het genieten van het mooie weer??? Wat een cadeautje hè. Nog nooit zo vroeg in het seizoen een eind gefietst. Vandaag tikte mijn stalen ros met ondersteuning de 30 km aan. Helaas ook een minpuntje mijn ribben begonnen weer te steken terwijl het zo goed ging.
JINTHE
Lid
 
Berichten: 352
Woonplaats: Zutphen
Reumavorm: RA

Vorige

Keer terug naar Reumatoide artritis

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 10 gasten

Advertentie